SEKTAŠIMA UMRLO DETE, OPTUŽENI ZA NEBRIGU: Članovi Hare Krišna se molili umesto da ga vode kod lekara! Direktorka bolnice u šoku!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PULA

SEKTAŠIMA UMRLO DETE, OPTUŽENI ZA NEBRIGU: Članovi Hare Krišna se molili umesto da ga vode kod lekara! Direktorka bolnice u šoku!

Hrvatska -

Strašna tragedija dogodila se pre dva dana u Puli kada je 15-godišnji dečak preminuo na odeljenju intenzivne njege. Još gora vest je da je umro jer roditelji mesecima nisu vodili računa o zdravstvenoj zaštiti, pa su u poslednji čas pozvali hitnu pomoć, ali kada je dete moralo da se reanimira kod kuće.

Nažalost, osoblje Hitne pomoći nije uspelo da pomogne nesrećnom dečaku, a kada je došao u bolnicu, na trenutak je dobio puls u reanimaciji. Međutim, ubrzo ga je izgubila i preminula.

Još nije poznato zašto je dečak preminuo, ali pulska Hitna pomoć nikada prije nije videla ovakav slučaj i bili su užasnuti satima. Kako nezvanično saznaje Jutarnji, roditelji deteta nisu pokazivali interesovanje za ono što im se dešava, već su se molili nad njim.

Takođe portal saznaje da su oni deo sekte Hare Krišna. Takođe nezvanično se saznaje da ovo nije prva smrt deteta u ovoj porodici. Pre dvije godine jedno njihovo dete utopilo se na području Križevačko-koprivničke županije, bila je to nesreća. Zato je Centar za socijalni rad oduzeo troje maloletne dece koja su sada na privremenom staranju od roditelja koji su bili u pritvoru.

"Zaposleni u Policijskoj stanici Pula-Pola izvršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnji hrvatski državljanin i 42-godišnji hrvatski državljanin izvršili krivično delo povrede prava deteta. Policija je 29. septembra iz pulske bolnice primila dojavu da je jedno dete umrlo u popodnevnim satima. Tokom istrage, policijski službenici su otkrili da su 45-godišnjak i 42-godišnjak grubo prekršili prava deteta zanemarujući i zanemarujući njegovo zdravlje, uzrokujući smrt deteta".

Naime, u protekla tri meseca zdravstveno stanje deteta se pogoršalo, ali ga osumnjičeni nisu odveli lekaru. Zdravstveno stanje deteta značajno se pogoršalo 27. septembra, ali osumnjičeni su hitnu medicinsku pomoć zatražili tek 29. septembra, kada je dete prevezeno u pulsku bolnicu i gde je, nažalost, umrlo. Nakon okončanja kriminalističke istrage, osumnjičeni su danas popodne privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, saopšteno je iz Policijske uprave istarske.

Kako nam kaže direktorka pulske Opšte bolnice Irena Hrstić, dete je već reanimirano u kolima hitne pomoći, nastavili su s reanimacijom, ali nije uspela.

"Puls se na trenutak uspostavio, ali nažalost nismo uspeli spasiti dete", rekao je Hrstić.

Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije rekla je da su roditelji zvali Hitnu pomoć kad je dete trebalo reanimirati.

"Pokušali smo da im pomognemo telefonom dok nismo stigli na mesto događaja. Zatim smo reanimatovali dete u kolima hitne pomoći u bolnicu. Ne mogu reći od čega je dete bolovalo. To će pokazati obdukcija, kao i to da li je dete nešto konzumiralo i da li je imalo upalu pluća. Ne znam da li je dete imalo dijabetes. Ali naše osoblje je videlo da je dete u veoma lošem stanju. Nikada nismo imali dojavu od ove porodice", rekla je ona.

Međutim, naši zaposleni su videli da je dete u veoma lošem stanju, ističe Antić.

Saznajemo da je dečak išao u prvi razred pulske gimnazije, gde je okačena crna zastava. Direktor gimnazije Nikola Vujačić nije komentarisao slučaj, samo je potvrdio da se radi o učeniku njihove škole. Ne zna za ceo slučaj jer je škola tek počela.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track