SUROVO UBISTVO U NEMAČKOJ Ženu iz Hrvatske usmrtio bivši partner, njena prijateljica u ŠOKU: Trebalo je da se vrati u Zagreb
Foto: Profimedia

zločin

SUROVO UBISTVO U NEMAČKOJ Ženu iz Hrvatske usmrtio bivši partner, njena prijateljica u ŠOKU: Trebalo je da se vrati u Zagreb

Hrvatska -

U Kelnu ubijena je 71-godišnja Hrvatica, a policija istražuje njenog 60-godišnjeg partnera, saznaju nemački mediji.

On se u petak oko osam sati pojavio u policijskoj stanici i rekao da je došlo do svađe između njega i žrtve u stanu.

Lekar hitne pomoći pokušao je da reanimira 71-godišnjakinju, ali nisu uspeli.

Žena je već bila mrtva, a telo je u podne odvezeno u Zavod za sudsku medicinu na obdukciju gde bi lekari trebalo da otkriju tačan uzrok smrti.

Policija i državno tužilaštvo još nisu objavili kako je 71-godišnjakinja ubijena.

Osumnjičeni 60-godišnji partner je uhapšen, saopšteno je iz policije.

Šezdesetogodišnjak je jedini svedok za sada.

Istražitelji za ubistvo ispitivali su stanare trospratnice o zapažanjima i informacijama koje bi mogle da budu povezane sa zločinom. Kako prenose strani mediji, 71-godišnjakinja je bila podstanarka u stanu te do sada nije bilo policijske intervencije zbog nasilja u porodici.

U međuvremenu, forenzičari su pregledali stan i neposredno mesto zločina u potrazi za tragovima koji bi mogli da pomognu u rekonstrukciji zločina.

Prijateljica u šoku: Bivši partner joj je pretio

Hrvati u Kelnu su šokirani ubistvom pogotovo oni koji su poznavali ubijenu ženu.

Prijateljica 71-godišnje žrtve je rekla kako je njenu prijateljicu ubio bivši partner sa kojim već dugo nije bila u vezi.

-Šokirana sam i tužna, bila mi je prijateljica. U četvrtak sam od njene rođake iz Zagreba saznala kako ju je zadavio bivši partner. Ona nije već dugo s njim u vezi ali izgleda da je nije ostavljao na miru. U sećanju mi je kako mi je rekla da joj je pretio da će ubiti i sebe i nju. Nisam to ozbiljno shvatila. Moja prijateljica se spremala da se preseli iz Kelna za Zagreb. Nažalost nije uspela, rekla je prijateljica ubijene 71-godišnjakinje.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja