HALO ZAGREBAČKA POLICIJA U POZORIŠTU KRŠE MERE HITNO ŠALJITE PATROLU: Čuvari reda obavešteni da je glumica zaražena koronom!
Foto: Shutterstock

Munjevito doleteli

HALO ZAGREBAČKA POLICIJA U POZORIŠTU KRŠE MERE HITNO ŠALJITE PATROLU: Čuvari reda obavešteni da je glumica zaražena koronom!

Hrvatska -

Zagrebačka policija upala je u petak uveče u pozorište Kerempuh, za vreme trajanja predstave Gruntovčani, posle dojave da se tamo krše epidemiološke mere.

Kao nezvanično saznaje Jutarnji list dojavljeno je da jedan od glumaca nastupa u predstavi usprkos činjenici da je obolio od korone.

- Policija je došla u proveru i utvrđeno je kako na navedenome mestu nije došlo do kršenja epidemioloških mera, rekli su kratko iz PU zagrebačke, koji su odbili reći išta više o razlozima dolaska njihovih službenika.

Direktor zagrebačkog Satiričnog pozorišta Kerempuh Roman Šušković Stipanović potvrdio je informaciju da je u petak uveče policija bila u njihovom prostoru. Međutim, o čemu se radi ne zna, jer je u to vreme na sceni bio kao zamena za glumca u predstavi "Gruntovčani" za kojeg se pojavila sumnja da je možda obolio od korone. Šušković Stipanović kaže da prema onome što je njemu rečeno u pitanju je bila temeljna policija, a kako nisu tražili odgovornu osobu, a ta osoba je on, pretpostavlja da se radilo o redovnoj kontroli.

Isto za Jutarnji list rekao je i režiser predstave "Gruntovčani" Boris Svrtan i još neki glumci koji su igrali predstavu za 200 ljudi koliko im to i dopuštaju epidemiološke mere. Svrtan poput Šušković Stipanovića napominje da se u Kerempuhu od samog početka strogo pridržavaju svih mera i ponašaju odgovorno. Imali su obolelih radnika, neki su još uvek u izolaciji ili samoizolaciji, a neki će tek saznati šta je kada dobiju nalaz testiranja.

- Jučer kada su nam glumci stigli, svi su prošli merenje temperature i sve je bilo u redu, a onda nas je jedan kolega obavestio da je upravo izgubio osećaj mirisa . Kako se držimo protokola i nosimo maske sve do početka predstave, odmah smo ga poslali kući, a umesto njega u ulogu je uskočio direktor i odigrali smo predstavu jer smo zaključili kako smo sve preduzeli na vreme - kaže Boris Svrtan koji ne zna ima li taj slučaj veze s dolaskom policije ili je u pitanju tek kontrola.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track