OTROVAO TABLETAMA SVOJU DECU PA POKUŠAO DA SE UBIJE Mučna istraga o zločinu koji je napravio otac iz pakla u Zagrebu
Foto: Facebook

užas

OTROVAO TABLETAMA SVOJU DECU PA POKUŠAO DA SE UBIJE Mučna istraga o zločinu koji je napravio otac iz pakla u Zagrebu

Hrvatska -

Otac koji je ubio svoje troje dece, Harald Kopic, i dalje je u samici zatvorske bolnice na psihijatrijskom odeljenjenju.

Kako prenosi Jutarnji list, on na nemačkom opširno piše svoje viđenje zločina zbog kojeg mu preti i do 50 godina zatvora.

U međuvremenu, u zagrebačkom Županijskom državnom tužilaštvu zamenica Albina Tisanić ispituje svedoke od kojih želi da sazna sve o životu Haralda Kopica (56), austrijskog državljanina koji je okrivljen da je u noći između petka i subote (24. na 25. septembar) u iznejmljenom stanu u zagrebačkim Mlinovima otrovao tabletama svoje troje dece i nakon toga pokušao da se ubije.

Harald Kopic
foto: Instagram

Nakon kraće hospitalizacije u KB-u Sestara milosrdnica Kopic je bio priveden prvo u policiju, a potom je odveden u tužilaštvo i u Županijski sud gde mu je sudija istrage na predlog tužilaštva odredio istražni zatvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja dela i zbog teških okolnosti počinjenja dela.

Kopicev branilac Marko Ivica, koji ga brani po službenoj dužnosti, s obzirom na tajnost istrage potvrdio je samo da je podneo žalbu na rešenje o određivanju istražnog zatvora i sprovođenju istrage, ali ta žalba još nije rešena.

Kako prenose hrvatski mediji, majka dece još nije ispitana kao svedok i verovatno će biti ispitana na kraju istrage, a sada su ispitane i njegove kolege i prijatelji o okolnostima njegovih poslova i privatnog života.

U nedelji kada su deca ubijena ona su prema dogovoru sa majkom trebalo da budu kod oca, a naredne nedlje trebalo je da idu kod majke, ali se dogodio zločin.

Poznato je da je Kopic radio kao financijski savetnik i menadžer u nekoliko inostranih kompanija, ali i u kompanijama u Hrvatskoj gde je osnovao i sopstvenu kompaniju za finansijsko savetovanje, ali je istovremeno i tražio novi posao i bio na nekim razgovorima.

Naviknut na visoki životni stil, zbog finansijskih poteškoća u koje je upao, pretilo mu je i otkazivanje stana u Mlinovima što je navodno teško prohvatio. Mđeutim, još nije objasnio motiv i razlog zbog kojeg je ubio sopstvenu decu.

Koliko je istraga mučna, svedoči i to da je prilikom jednog ispitivanja pozlilo zapisničarki tužiteljke prilikom ispitivanja svedoka.

Zasad još nije sprovedeno psihijatrijsko veštačenje Haralda Kopica.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track