MILANOVIĆ U VATIKANU KOD PAPE: Ovde su svi vakcinisani! Ovde prevladava naučni pogled na celi problem! U Hrvatskoj imam problem
Foto: EPA/FABIO FRUSTACI, Profimedia

audijencija

MILANOVIĆ U VATIKANU KOD PAPE: Ovde su svi vakcinisani! Ovde prevladava naučni pogled na celi problem! U Hrvatskoj imam problem

Hrvatska -

Predsednik Zoran Milanović zajedno sa suprugom u ponedeljak je na početku službenog poseta Vatikanu bio u privatnoj audijenciji kod pape Franje, a nakon sastanka dao je izjavu.

- Pričali smo o svim stvarima koje nas muče i koje uz pomoć Vatikana možemo rešiti, i o cepljenju… U Vatikanu su svi vakcinisani, tu očito prevladava naučni pogled na celi problem, a i maske se retko nose - rekao je Milanović.

- Ja imam problem u zadnje vreme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Ne može biti nauka izum vakcine, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova i ove gluposti s merama. U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu vakcinisani da izlaze iz kuće, što je to, nauka? - upitao je Milanović.

- Građanima sam poručio da se cepe, ali i građani imaju pravo da se zaštite od samovolje. Gde je tu sud za ljudska prava? Papa je dobro rekao, to je čin milosti i ljubavi prema sebi - rekao je Milanović o vakcinaciji.

Milanović s papom Franjom pričao o BiH

Kaže da je s papom govorio i o stanju u BiH.

- Dok god Hrvati insistiraju da im se ne oduzima pravo da izaberu svog predstavnika i okreću se prema Sarajevu i to kažu, budite srećni i neka vam jeza krene niz kičmu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva i kažu da ih to ne zanima.

Papi je poklonio Misal kneza Novaka iz 14. veka. Radi se o rimokatoličkom misalu napisanom na hrvatskom, uglatom glagoljicom i hrvatskim crkvenoslavenskim jezikom. Original je u Austrijskoj nacionalnoj biblioteci, a Milanović je papi poklonio faksimil.

- A pričao sam mu o tome da je glagoljica hrvatsko pismo bila vekovima, a tek onda latinica - rekao je Milanović.

- On je meni poklonio svoje radove, govore, i jedan umetnički rad - rekao je predsednik i dodao da je papa pozvan doći u Hrvatskoj.

- On ima i puno godina, nisam siguran da bi papa nakon 80 godina trebao biti globetrotter, ali apsolutno je dobrodošao u Hrvatsku - izjavio je. Na pitanje o poruci koju mu je papa uputio, Milanović kaže da je neće deliti s javnošću, “jer je previše intimna”.

Kurir.rs/24sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track