POBUNA HRVATSKIH GRADONAČELNIKA: Čelnici dva grada objasnili zašto u njima neće biti korona potvrda!
Miro Bulj, Foto: Damir SENCAR / AFP / Profimedia

jasno

POBUNA HRVATSKIH GRADONAČELNIKA: Čelnici dva grada objasnili zašto u njima neće biti korona potvrda!

Hrvatska -

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj najavio je juče da na području Sinja neće biti uvedena šira upotreba covid sertifikata.

Gradska uprava neće da deli ljude, piše Bulj na Fejsbuku. „Kao gradonačelnik Sinja obavijestio sam sugrađane da će usluge gradske uprave Sinja od sutra biti dostupne svima, bez ograničenja, a preporučio sam i firme i ustanove u vlasništvu i suvlasništvu grada Sinja. Gradska uprava Sinja neće deliti ljude ili njih radi ograničavanja osnovnih ljudskih prava i sloboda nego da izlazi u susret svima pod jednakim uslovima“, napisao je.

Uprkos preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja uvodi covid-certifikacije kao obavezu za zaposlene u javnim i državnim službama, Opština Primošten za sada neće uvoditi nove mere. Kako su objavili na svom sajtu, nove mere neće uvoditi jer „nisu dobili nikakva detaljna uputstva od Ministarstva uprave i pravde”.

Oni tvrde da će „u nastavku rada Opštine Primošten, službenici i zaposleni nastaviti da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera (što se tiče strogog držanja distance, upotrebe maski za lice, dezinfekcije ruku, redovnog čišćenja i dezinfekcije kancelarijskih prostorija, kao i preporuke o okupljanjima i grupisanjima), odnosno preporuke i mere koje su na snazi“. Dodaju da će najnoviju meru sprovesti, odnosno doneti odluku i propisati načine postupanja odmah po dobijanju detaljnih instrukcija Ministarstva.

Oni tada navode da smatraju da je to već trebalo da stigne, s obzirom na kratak rok za uvođenje novih mera. „Imajući u vidu preostalo vreme za pripremu mere za koju su potrebni dodatni ljudski i finansijski kapaciteti koji još uvek nisu obezbeđeni, a kako nije dobijen protokol ili uputstvo o postupanju, Opština Primošten nastavlja da radi sa strankama tako da obavezna je prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralne elektronske pošte, a sve u cilju sprečavanja nepotrebnog kontakta, a time i mogućeg ugrožavanja funkcionera i stranaka“, navodi se u saopštenju koje je potpisao gradonačelnik Stipe Petrina.

Kurir.rs/Večernji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja