Najnovije vesti

ZAUSTAVILA GA POLICIJA U ZAGREBU PA OTKRILA GOMILU PREKRŠAJA: Ostao bez automobila, završio u zatvoru, a mora i da plati!
Foto: Shutterstock

dobio i zabranu vožnje

ZAUSTAVILA GA POLICIJA U ZAGREBU PA OTKRILA GOMILU PREKRŠAJA: Ostao bez automobila, završio u zatvoru, a mora i da plati!

Hrvatska

Oduzimanjem automobila i kaznom od mesec dana zatvora i godinom zabrane vožnje kažnjen je saobraćajni recidivista kojeg je u petak policija zaustavila bez valjane saobraćajne dozvole i ličnih dokumenata, a pritom za volanom nije bio vezan i odbio je test na droge, piše Index.

Policija je izvestila da je 38-godišnjak u petak uveče pod zabranom upravljao automobilom Opel Astra zagrebačkih registracija ulicom Srednjaci gde ga je zaustavila policija.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je isteklo važenje saobraćajne dozvole za vozilo, da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, da kod sebe ne poseduje ličnu kartu, dok je ponuđeni test na droge odbio, izvestila je u utorak zagrebačka policija.

Vozač je potom uhapšen, a vozilo mu je privremeno oduzeto zbog više pravosnažnih presuda za saobraćajne prekršaje.

Na sudu je proglašen krivim i kažnjen zatvorskom kaznom od 30 dana, novčanom kaznom od 950 kuna (oko 130 evra), a sud mu je izrekao i zaštitnu meru zabrane vožnje B kategorijom od 12 meseci, dok mu je vozilo oduzeto i postaje vlasništvo države, izvestila je policija.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja