HRVATSKA VLADA DAJE VELIKE PARE ZA MARKETING OBNOVE BANIJE: Umesto kuća, kupuju olovke, blokove, maske....
Foto: Profimedia, Shutterstock

bruka

HRVATSKA VLADA DAJE VELIKE PARE ZA MARKETING OBNOVE BANIJE: Umesto kuća, kupuju olovke, blokove, maske....

Hrvatska -

Hrvatska vlada daje 280.000 evra bez PDV-a za promociju obnove porušenih kuća nakon zemljotresa. Država će se promovisati sveskama, hemijskim olovkama...

Naime, javni konkurs raspisao je Centralni državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a projekti su: „Obnova porodičnih kuća u vlasništvu Republike Hrvatske“ i „Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu Republike Hrvatske, u područjima pogođenim potresom“, procenjena na 2.160 ,000 kuna bez PDV-a.

Iz Kancelarije, pored javnog konkursa, napominju da su aktivnosti informisanja javnosti i vidljivost projekta obavezni elementi svakog projekta koji se finansira sredstvima EU.

Zato je nabavljeno 500 hemijskih olovaka i blokova, 1000 zaštitnih maski za lice, 50 zaštitnih šlemova, 100 kabanica, 1000 fascikli, 200 USB-a i kišobrana, 250 platnenih kesa...

Kako je saopšteno iz kancelarije, „postupak javne nabavke provodi se u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije, na osnovu bespovratnih sredstava iz evropskih strukturnih i investicionih fondova, u budžetu Republike Hrvatske, na račun aktivnosti K-761080-4211/4511. , izvor 563 (95,00% EU fondova), izvor 12 (5,00% nacionalna sredstva) - Rekonstrukcija objekata u državnom vlasništvu nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji“.

Takođe ističu da je svrha ovih aktivnosti predstavljanje projekta, projektne ideje, ciljeva i rezultata, podizanje svesti javnosti, medija i stejkholdera o ulozi Evropske unije i objavljivanje činjenice da EU sufinansira projekat.

Rok za podnošenje ponuda je 7. januar naredne godine.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track