ZORAN MILANOVIĆ IZNENADA OTKAZAO PUT U BIH Saopšteno da predsednik Hrvatske ne dolazi iz bezbednosnih razloga!
Foto: EPA / Christian Bruna

Otkazana poseta travniku i novoj bili

ZORAN MILANOVIĆ IZNENADA OTKAZAO PUT U BIH Saopšteno da predsednik Hrvatske ne dolazi iz bezbednosnih razloga!

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je današnji dolazak u Bosnu i Hercegovinu gdje je trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Kancelarija predsednika RH je saopštila da se za danas najavljena poseta predsednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini i odlazak na obeležavanje 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" otkazuje zbog bezbednosnih razloga.

Odluka o otkazivanju posete temelji se na bezbednosnojj proceni nadležnih institucija Republike Hrvatske, dodaje se u saopštenju bez drugih detalja.

"Predsednik Milanović izražava žaljenje što neće učestvovati na obeležavanju tog<, za Hrvate Lašvanske doline, važnog događaja, a organizatorima obeležavanja upućuje snažnu podršku i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj 'Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu'", navodi se.

Podjetimo da je Zoran Milanović poslednjih nedelja izvazvao je kako piše portal Klix.ba zgražanje javnosti kako u BiH tako i u Hrvatskoj izjavama kojima je relativizirao genocid u Srebrenici i stradanje Bošnjaka, a u posljednjoj izjavi političke predstavnike Bošnjaka je nazvao "zlostavljačima Hrvata". Takođe je poručio da je Milorad Dodik "najmanji problem u BiH".

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track