HRVATSKI VOJNICI NA KOSOVU I METOHIJI OKITILI JELKU MECIMA: Svako kiti onim šta ima, to je tradicija
Foto: Shutterstock

BOŽIĆ U VOJNOM KAMPU

HRVATSKI VOJNICI NA KOSOVU I METOHIJI OKITILI JELKU MECIMA: Svako kiti onim šta ima, to je tradicija

Hrvatska -

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu i Metohiji je 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja, što je najbrojnija hrvatska misija nakon AVganistana.

Hrvatski vojnici koji Božić provode na KiM u kampu Vilađo Italija (Villaggio Italia) kod Peći, božićnu jelku okitili su čaurama metaka ispucanih u bazi.

Vojnici su drvo okitili i lampicama i ponekim papirnatim ukrasom.

- To je tradicija kod vojnika, tako se to radi. Kiti s onim čime raspolažeš, što imaš. I tako vam dođe ideja, rekli su hrvatski vojnici.

pištolj
foto: Shutterstock

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu i Metohiji je 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja, što je najbrojnija hrvatska misija nakon Avganistana.

Kamp "Vilađo Italija" s kog se pruža pogled na Prokletije i Peć, zadužen je za bezbednost zapada Kosova i Metohije. Pod italijanskim je zapovedništvom, a hrvatski vojnici su među brojnijima u kampu veličine 85 fudbalskih terena. U kampu su još italijanski, austrijski i slovenački kontingent.

Vojnici se rotiraju svakih šest meseci, a najbrojniji su Slavonci, pogotovo nakon što je 25. decembra na KiM stigla četa iz 1. Oklopno mehanizirane jedinice 'Sokolovi'.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track