BOŽIĆNI MALER, PA ONDA ČUDO NA OSTRVU PREMUDA: Pukao podvodni kabao i ostali bez struje, vode i telefona! Pali u očaj za praznik
Foto: Shutterstock

Spasli ih električari

BOŽIĆNI MALER, PA ONDA ČUDO NA OSTRVU PREMUDA: Pukao podvodni kabao i ostali bez struje, vode i telefona! Pali u očaj za praznik

Hrvatska -

Pred dve godine kada je puknuo visokonaponski podmorski kabao između ostrva Silbe i Premude, ovo drugo ostrvo za Božić je ponovo ostalo bez struje.

A kad nema struje nema ni vode, telefona i interneta, dakle svega onog što se u današnje vreme podrazumeva. Par meseci posle, postavljen je novi kabao pod morem i tada je obećano da ostrvljani više neće imati problema, ali još jedan Božić meštani Premude osuđeni su živeti kao u srednjem veku.

– Srećan Vam Božić bez struje, za Premudu nažalost ništa novo, skoro da smo mogli napraviti i turističku atrakciju od toga. Uglavnom jutros od osam smo ponovo u “mraku”, radnici elektre su na putu i očekuje se da bi lociranje i popravak kvara mogao uslediti u popodnevnim satima, pa ako bude sreće možda do večeri i prosvetlimo – objavili su ostrvljanii preko Fejsbuk stranice svoj mesnog odbora.

Pred samu večer dogodilo se ipak Božićno čudo:

– Prosvetlili smo! Hvala radnicima Elektre koji su nam otklonili kvar, nadamo se za duže vreme – napisali su Premuđani.

Kurir.rs/Morski.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track