NAJRUŽNIJA HRVATSKA BENZISKA PUMPA? Stoji na državnom zemljištu, vlasnik 20 godina ne plaća ništa, ugovor mu kao izgoreo u ratu!
Foto: Printscreen, Shutterstock

neverovatno

NAJRUŽNIJA HRVATSKA BENZISKA PUMPA? Stoji na državnom zemljištu, vlasnik 20 godina ne plaća ništa, ugovor mu kao izgoreo u ratu!

Hrvatska -

Svako ko je bar jednom prošao centrom Bizovca malom mesta udaljenog 18 kilometara od osjeka, sigurno je primetio malu benzinsku pumpu kojoj verovatno nema konkurencije u Hrvatskoj, ako pogledamo ružnoću

Sve se raspada, a i dalje su vidljivi tragovi gelera iz vremena prethodnog rata.

Portal Telegram donosi veliku priču iza ove benzinske pumpe. Naime, u vlasništvu je osječke kompanije Repromaterijal, a njen vlasnik Ivan Ivković priznaje Telegramu da više od dve decenije nikome ništa nije plaćao, ali tvrdi da ima ugovor o zakupu na 99 godina. Tvrdi da mu je ugovor izgorio u požaru kada su u Domovinskom ratu zahvaćena skladišta osječke Ine na Zelenom polju.

Zemljište na kojem se nalazi pumpa je u vlasništvu Republike Hrvatske, kojom gazduju Hrvatske ceste. Ivković nema nameru da uklanja pumpu, niti plaća komunalnu taksu Opštini Bizovac jer ne mogu da mu ispostave račun s obzirom da je pumpa nelegalno izgrađena.

Bizovac, Hrvatska, benzinska pumpa
foto: Screenshot Instatntstreetview

Urbanističkim planom Bizovca predviđena je izgradnja parkinga na tom prostoru.

Iz Hrvatskih cesta za Telegram je rečeno da je u toku postupak prinudnog preuzimanja predmetne imovine, kao i druge neophodne procedure. Srećko Vuković, predsednik opštine Bizovac, kaže i da već godinama vodi bezuspešnu bitku sa vlasnikom, kako bi uklonio ovu ruglo iz centra sela i tu napravio parking, kako je planirano u god. urbanističkom planu.

Vlasnik firme Repromaterijal voljan je da zatvori "butik", ali traži odštetu od 3,5 miliona kuna (1 evro-7,5 kuna).

Kurir.rs/sib.net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track