DOLIJAO LAŽNI POLICAJAC IZ PAZINA Žrtvi (72) uzeo 10.000 evra i tražio još! Pohlepa ga strpala iza rešetaka
Foto: Shutterstock

Završio u pritvoru

DOLIJAO LAŽNI POLICAJAC IZ PAZINA Žrtvi (72) uzeo 10.000 evra i tražio još! Pohlepa ga strpala iza rešetaka

Hrvatska -

Policija u Pazinu sumnjiči muškarca (39) da je od 1 do 24. decembra ove godine na području Umaga sa ciljem da stekne protivpravnu imovinsku korist, sa skrivenog broja pozvao sedamdesetdvogodišnju ženu:

- Dobar dan. Ja sam policajac koji trenutno proveravam vašu banku zbog sumnje da su tamo počinjenje neke malverzacije. Pa vi zbog toga morate podignuti svoj novac s bankovnog računa - kazao je prevarant 72-godišnjoj ženi.

Kazao joj je da novac mora podignuti i predati ga njemu radi provere. Ona je to i učinila te mu je 23. prosinc decembra predala 10.000 eura. Nakon što se dokopao tog novca, istog dana, kako se sumnja ponovo je nazvao 72-godišnjakinju te joj ponovio priču. Kazao joj je da ponovo mora 24. decembra 2021. otići u banku i podići još novca i u koverti ih predati dostavljaču koji će biti ispred njezine zgrade.

Ali ženi je ta priča izgleda postala sumnjiva pa je pozvala policiju koja ju je savetovala što da napravi. Prevarantu je postavljena klopka, pa je uhapšen kada je, predstavljajući se kao dostavljač došao do njene zgrade po novac.

Nakon svega, lažni policajac je završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track