GODINU DANA POSLE ZEMLJOTRESA NA BANIJI: Plenkovića izviždali, gađali grudvom i uzvikivali HOĆEMO OBNOVU!
Foto: EPA / Johanna Geron / Pool

banija

GODINU DANA POSLE ZEMLJOTRESA NA BANIJI: Plenkovića izviždali, gađali grudvom i uzvikivali HOĆEMO OBNOVU!

Hrvatska -

Premijer Andrej Plenković koji boravi danas na Baniji, na godišnjicu razornog zemljotresa, koji je pre godinu dana pogodio Baniju imao je neprijatan incident kada su se ispred crkve Svetog Lovre koju je trebao da poseti okupili građani i počeli da uzvikuju: Hoćemo obnovu', a pored prmeijera poletela je i grdudva snega

'Dobro, nije to problem', komentarisao je Plenković, koji je zajedno s brojim izaslanstvom ušao u crkvu, pre nego što su se oglasila crkvena zvona, kada je tačno u 12.19 sati zemljotres sravnio Baniju sa zemljom.

Premijer se ranije jutros obratio javnosti, poručujući da su mnogi građani nažalost ostali bez krova nad glavom, a u godinu dana Vlada je nastojala maksimalno olakšati život. Aktivirano je načelo solidarnosti, pa je premijer zahvalio svima koji su pomogli i nisu žalili truda - od građana, preko hrvatskih službi, do stranih zemalja.

To područje pogodilo je i 5000 dodatnih potresa koji su uzrokovali nove štete, izvestio je Plenković.

' Završena je obnova na 1.106 kuća s manjim oštećenjima, a više od 1000 kuća već je useljeno. Sledi obnova objekata s većim oštećenjima.

Kurir.rs/Tportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track