HOROR U HOTELU: Azilanti navodno napili i drogirali devojku pa je silovali: Sirijac osuđen, Bosanac umro, Makedoncu se sudi
Foto: Youtube prtscr / Emergency München

zagreb

HOROR U HOTELU: Azilanti navodno napili i drogirali devojku pa je silovali: Sirijac osuđen, Bosanac umro, Makedoncu se sudi

Hrvatska -

Sirijac osuđen u odsustvu, državljanin Bosne i Hercegovine je u međuvremenu preminuo a Makedoncu se sudi.

Zbog polnog odnosa bez pristanka s tadašnjom 22-godišnjom studentkinjom, i to u zagrebačkom Prihvatilištu za tražitelje azila Porin nakon što su je prethodno omamili opijatima, na Opštinskom sudu u Novom Zagrebu nedavno je na četiri godine zatvora nepravomoćno osuđen državljanin Sirije Bandar A. (34).

Prema optužnici, on i državljanin BiH A. H. (koji je u međuvremenu preminuo) sastali su se u februaru 2017. sa 22-godišnjom devojkom u blizini Autobuske stanice Zagreb.

Kako prenose hrvatski mediji, otišli su do obližnjeg parka gde su joj dali alkohol, marihuanu i tablete za epilepsiju. Koktel ju je toliko omamio da je bez opiranja sa njima otišla u hotel Porin.

U sobi 257 u mraku ih je dočekao Makedonac I. S. Drogirana devojka legla je na donji deo kreveta na sprat, što je A. H. iskoristio. Ubrzo potom i Sirijac ju je silovao.

Devojku su potom ubacili u autobus gde su putnici pozvali Hitnu jer su mislili da je mrtva. Devojka je u bolnicu prebačena dezorijentisana i teško kontaktibilna i tamo je utvrđeno da je bila seksualno napastvovana. Osumnjičeni su pak tvrdili da je odnos bio dobrovoljan.

Optužnica je podignuta protiv sve trojice, međutim, postupak je u odnosu na A. H. obustavljen zbog smrti, a u odnosu na drugu dvojicu razdvojen je jer je Sirijac nakon mesec dana istražnog zatvora pušten na slobodu i otad je nedostupan.

Žrtva je tužilaštvu ispričala da su je azilanti "startovali" na autobuskoj stanici i ponudili joj tablete "za koje je čula da bi mogle biti dobre".

Posto se plašila da sa njima ode u šumu, otišli su u obližnji park gde su kupili pivo i gde je ona uzela "više tableta". Potom su i popušili džoint i na kraju otišli iz parka.

"Nisam razmišljala tada o posledicama, a danas mi je žao", rekla je žrtva i ispričala da se osećala kao zombi i da joj je svest bila zamagljena a ona potpuno nemoćna.

Za razliku od žrtve, azilanti su rekli da je devojka dobrovoljno sa njima konzumirala drogu i potom otišla u hotel gde je, opet dobrovoljno bila intimna i sa Bosancem i sa Sirijcem.

Sirijac je tužilaštvu rekao da je devojka zavisnica koja je "žickala" novac za drogu, i da su joj on i njegove "kolege" pomogliu da se opere, uđe u autobus i da je za svoje usluge dobila po kuna. Takođe je demantovao da su joj dali tablete i rekao da su kondomi koje su koristili bili njeni.

"Čudno mi je zašto nas je prijavila jer je nakon seksa bila zadovoljna. Zašto ništa nije prijavila osoblju Porina kad smo izlazili?" rekao je tužiteljstvu optuženi Sirijac.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track