KEVIN SPEJSI NIJE MOGAO PASTI NIŽE! U hrvatskom desničarskom nedeljniku tvrdi: Tuđman je bio pravi državnik kakvog danas nema!
Foto: Profimedia

nekada holivudska zvezda

KEVIN SPEJSI NIJE MOGAO PASTI NIŽE! U hrvatskom desničarskom nedeljniku tvrdi: Tuđman je bio pravi državnik kakvog danas nema!

Hrvatska -

Američki glumac Kevin Spejsi dao je intervju za opskurni desničarski hrvatski nedeljnik.

„Nije mi trebalo dugo da me nagovore da otelotvorim lik Franje Tuđmana“, naslov je članka u kojem Spejsi kaže da je Tuđman bio „pravi državnik kakvog danas nema“. U intervjuu je rekao i da je sa Tuđmanom imao posla oko osam meseci. „Oko tri meseca veoma intenzivno“, ističe on.

Rekao je i da Jakov Sedlar nije trebalo dugo da ga nagovara da prihvati ulogu Tuđmana. Prijatelji smo i znam da ne bi pokušao da mi učini nešto loše. Govorio je vrlo iskreno i sa puno strasti o Tuđmanu, mnogo mu je stalo da glumim njegovog prijatelja Franju i brzo smo se dogovorili“, kaže on.

Hrvatski nedeljnik se u tekstu jako potrudio da pohvali Sedlarov film o Tuđmanu, pa pišu da je „Spejsi interpretatorski jači od samog Tuđmana”. „Svaka reč koju je izgovorio kao da je baš tada bila smišljena, a odlično ju je pripremio veliki glumac koji je došao u Hrvatsku da pruži sve od sebe, kako bi što bolje protumačio ono najbolje od svih“, pišu i dodaju da Spejsi je „svaku rečenicu izgovorio sa iskrenom strašću“.

Brojne optužbe za seksualno zlostavljanje nazivaju se "hajkom" i zaključuju da su "zli ljudi u Hrvatskoj pokušali da u prvi plan stave njegove pravosudne probleme". Inače, film će premijerno biti prikazan 14. maja, na Tuđmanov 100. rođendan.

Podsećamo, Kevin Spejsi se dan uoči Nove godine pojavio u Zagrebu, nakon čega su počele spekulacije da je glumac došao u Hrvatsku da snima novi film. Vest se pokazala tačnom, Spejsija je pozvao Jakov Sedlar da igra prvog hrvatskog predsednika Franju Tuđmana u dugometražnom dokumentarcu Hrvoja Hitreca.

Ovo nije bila prva Spejsijeva poseta Hrvatskoj. Pre 13 godina bio je u Dubrovniku i Hvaru nakon boravka na Sarajevo Film Festivalu.

U novembru je odlučeno da mora da plati skoro 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući iza Kuće od karata, serije u kojoj je glumio sve dok nije otpušten zbog optužbi za seksualno uznemiravanje. Talas optužbi koji je prekinuo karijeru 62-godišnjeg glumca počeo je 2017. godine. Spejsi je dobio prvu ulogu nakon optužbi za zlostavljanje ovog leta.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track