ZAR I TI PAVIJANU S FRKOM NISI U UKRAJINI? Uhapšen drugi čovek koji je vređao Plenkovića, dobro ga je "častio"
Foto: Profimedia, EPA/Stephanie Lecocq

Udri munjo, pukni grome

ZAR I TI PAVIJANU S FRKOM NISI U UKRAJINI? Uhapšen drugi čovek koji je vređao Plenkovića, dobro ga je "častio"

Hrvatska -

"Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nisi u Ukrajini', komentarisao je na Fejsbuku 49-godišnji Zadranin i branitelj Hrvoje Vrkić, reagujući na Plenkovićevu izjavu da će "Hrvatska reagovati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu".

Zbog njegovog komentara u subotu ga je privela zadarska policija, piše Antena Zadar.

On je na kriminalističkom istraživanju završio zajedno sa 72-godišnjim Mladenom Ćustićem, čiji im je komentar sa Fejsbuka o dolasku premijera Andreja Plenkovića i njegove delegacije u Zadarsku županiju povodom obeležavanja godišnjice akcije Maslenica policiji takođe bio sporan.

Ćustić (72) je ispod najave o premijerovoj poseti Maslenici i odavanju počasti poginulim braniteljima napisao: “Treba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, niko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

Oba komentatora privedena su i protiv njih je podignut optužni predlog zbog narušavanja reda i mira "vređanjem i omalovažavanjem predsednika Vlade RH Andreja Plenkovića".

Policija je od prekršajnog suda tražila da obojicu komentatora zadrži u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja nedela. Prekršajni sud obojicu ih je ispitao, a onda pustio da se brane sa slobode.

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže kako je u šoku jer je u policijskoj stanici proveo osam sati.

- Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ne jedem ni ne pijem, narušeno i je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao je Vrkić ističući da je pripadnik 4. gardijske brigade, učestvovao je u akciji Maslenica i peterostruko je odlikovan u Domovinskom ratu.

- Nije u redu slati tuđu decu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne beže odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smemo živeti u diktaturi", poručio je Vrkić, piše Antena Zadar.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track