ŽAO MI JE, ALI NISAM KRIV: Prošao proz crveno i pregazio ženu koja je nepropisno prelazila ulicu, osuđen na tri godine zatvora
Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

nesreća u zagrebu

ŽAO MI JE, ALI NISAM KRIV: Prošao proz crveno i pregazio ženu koja je nepropisno prelazila ulicu, osuđen na tri godine zatvora

Hrvatska -

Doktor veterine, koji tvrdi da je prošao kroz zeleno, osuđen je na tri godine i devet meseci zatvora.

Zbog saobraćajne nesreće koju je u septembru 2019. izazvao kada je prošao kroz crveno svetlo i vozilom usmrtio ženu koja je nepropisno prelazila pešački prelaz, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je na tri godine i devet meseci osuđen doktor veterine Hrvoje S. (40).

Osuđeni mora da plati i 15.410 kuna troškova, a kao olakšavajuću okolnost sud mu je uzeo njegovu raniju neosuđivanost i doprinos pokojne nesreći jer je prelazila ulicu na mestu gde nije pešački prelaz.

- Ne smatram se krivim. Neizmjerno mi je žao zbog ovog događaja, kao i pokojne Vesne M., ali ja svojom vožnjom nisam uticao na događaj. Nisam vozio brzo i obraćao sam pažnju na saobraćaj. Krećući se Bauerovom te dolaskom do ukrštanja sa Zvonimirovom, na semaforu je bilo upaljeno zeleno svetlo. Ušao sam u raskrsnicu i uočio da se jedno vozilo namerava uključiti u saobraćaj izlazeći s parkirališnog mesta pa sam skrenuo u levu traku. Trenutak naleta na pešakinju ne znam objasniti i moram reći da nisam očekivao da bi na tom mestu pešak mogao prelaziti. Odmah sam stao, pozvana je Hitna, a na mesto nesreće došle su kćeri Vesne M. kojima sam se izvinio. Nakon što je gospođa preminula, moja majka je otišla da se njenoj porodici izvini u ime cele moje porodice, rekao je optuženi vozač sutkinji.

Odgovarajući na pitanja branitelja, dodao je i da su mu kćeri pokojne rekle da ga "ne smatraju krivim za nesreću jer da su one svojoj majci govorile da ne ide toliko puta gore-dole i onda s druge strane puta do svog auta".

I dok je njegov suvozač na sudu takođe tvrdio da su prošli kroz zeleno, druga svedokinja koja se u jednom trenutku kretala paralelno s njegovim vozilom, rekla je suprotno.

Odnosno, tvrdi kako je ona stala, a on projurio kroz crveno. Trenutak jezivog naleta snimila je obližnja nadzorna kamera, a s obzirom na to da se ne vidi sporni semafor, veštak je rekao da je verovatniji bio prolazak kroz crveno nego kroz zeleno.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track