PLENKOVIĆ O RUSKOJ INVAZIJI NA UKRAJINU: Podigli smo stepen pripravnosti Hrvatske vojske! Budno pratimo dešavanja u susedstvu
Foto: EPA

Invazija rusije

PLENKOVIĆ O RUSKOJ INVAZIJI NA UKRAJINU: Podigli smo stepen pripravnosti Hrvatske vojske! Budno pratimo dešavanja u susedstvu

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenković dajo je večeras izjavu za medije o Ukrajini posle zajedničke sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a.

Prema Plenkovićevim rečima Ukrajina treba da se fokusira na odbranu zemlje i mirovne pregovore.

On je takođe dodao da je Hrvatska potpisala deklaraciju o evropskoj perspketivi Ukrajine.

"Sve ovo što se događa zadnjih pet dana je izvan svih okvira. Ne želimo ni da zamislimo kakve bi posledice bile u realizaciji takvih prijetnji. Trebamo jasno markirati pozicije. Ovaj ogroman paket sankcija Rusiji će sigurno imati efekta na Rusiju i verujemo da će i to dovesti do promene politike kakvu vodi danas", rekao je Plenković.

"Hrvatska vojska podigla je stepej pripravnosti od uobičajenog stanja s obzirom na ova globalna zbivanja, a posebno se prate sva zbivanja u našem susedstvu", dodao je.

"Nikako ne bismo želeli da dođe do destabilizacije ni u jednoj zemlji", poručio je Plenković.

Upitan o mogućoj destabilizaciji na Kosovu zbog iskazane želje za ulaskom u NATO, kazao je:

"Sve pratimo, ovo je jedno veliko ubrzanje istorije Sve što je izgledalo do 24. februara je jedno, a nakon toga drugo. S velikim obzirom ćemo pratiti zbivanja i u našem susedstvu."

Kurir.rs/Index.hr

Bonus video:

05:54

REPORTER KURIRA PRISUSTVOVAO POTRESNOJ SCENI NA UKRAJINSKOJ GRANICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track