U HRVATSKOJ UHAPŠEN LOVRENOVIĆ ZBOG DROGE I ORUŽJA! Tereti se da je sarađivao sa kartelom TITO I DINO!
Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

akcija storidž 2

U HRVATSKOJ UHAPŠEN LOVRENOVIĆ ZBOG DROGE I ORUŽJA! Tereti se da je sarađivao sa kartelom TITO I DINO!

Hrvatska -

Tužilaštvo BiH informisano je od partnerskih institucija Hrvatske, da su agencije za sprovođenje zakona, lišile slobode Dušana Lovrenovića, rođenog 1994. godine, saopšeno je iz ove institucije.

"Navedeni je osumnjičen u okviru obimne međunarodne istrage, koju vodi Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a odnosi se na delovanje grupe za organizovani kriminal, čiji su pripadnici osumnjičeni za neovlašćeno međunarodno krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga krivična dela. Tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u kontaktu je sa kolegama iz Republike Hrvatske i biće pokrenute sve potrebne aktivnosti za izručenje osumnjičenog pravosuđu Bosne i Hercegovine - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Portal Nezavisne.com piše da se Lovrenović iz Gradiške za kojim je bila raspisana poternica u okviru akcije “Storidž 2” predao u Zagrebu u prisustvu advokata.

Za Lovrenovića se sumnja da je više od dve godine trgovao narkoticima i oružjem sa osobama uhapšenim u ovoj akciji, a grupa se bavila prevozom i skladištenjem droge. On je u dosadašnjoj istrazi osumnjičen da je bio glavni za nabavku droge sa uhapšenima u akciji "Storidž 2", a osim droge je nabavljao i oružje, dok su novac kako se sumnja osumnjičeni međusobno delili, navodi portal.

Novcem od prodaje droge osumnjičeni u okviru ove akcije, kako se sumnja, kupovali su nekretnine i skupocjene automobile.

Lovrenović je sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je raspisana poternica za ubistvo Strahinje Stojanovića, prenosi portal.

Dušana Lovrenovića sumnjiče da je sarađivao i sa visokorangiranim članom narko-kartela "Tito i Dino".

Kokain koji je preuzet iz Holandije je prebačen u Hrvatsku i rasprodat u Splitu, a sumnja se da su, kako bi se dočepali narko-tržišta Hrvatske, tamo prelazili iz Gradiške, a za rute se snalazili na razne načine.

Za crno tržište Holandoje grupa je, prema informacijama iz istrage, imala oružje, a novac od prodaje bi vraćala u BiH, gde ga je ulagala.

Lovrenović je, prema informacijama iz istrage, kupovao pištolje koje je prepravljao i prodavao a sumnja se da je to radio preko firme u Slovačkoj, kao i da je deo tog oružja završio u Srbiji, navodi portal.

Kurir.rs / Nezavisne.com, Foto: Peter Jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track