NA DELOVIMA BESPILOTNE LETELICE TU-141 KOJA JE PALA NA JARUN NIJE BILO EKSPLOZIVA Stigli rezultati veštačenja, za sad nezvanični
Foto: Shutterstock

Svađa u vlstima hrvatske

NA DELOVIMA BESPILOTNE LETELICE TU-141 KOJA JE PALA NA JARUN NIJE BILO EKSPLOZIVA Stigli rezultati veštačenja, za sad nezvanični

Hrvatska -

Na delovima bespilotne vojne letjelice na kojima je završeno veštačenje nije bilo tragova eksploziva, saopštila je u utorak uvečer Nova TV pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Uzorci veštačeni u Centru za veštačenje "Ivan Vučetić" nisu pokazali tragove eksploziva na delovima koji su analizirani, saopštili su kratko u Dnevniku. Navode i kako je to suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama Vlade i Ministarstva odbrane i da su za komentar zvali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Državno tužilaštvo,ali ga nisu ga dobili.

Predsednik Republike Zoran Milanović ranije danas poručio je kako još uvek čeka nalaz veštačenja.

"Gde je nalaz Centra za kriminalistička veštačenja 'Ivan Vučetić' u kojem se to kiseli nekoliko dana? S obzirom na to da se o toj istrazi priča kao o javnom dobru, kad već ljudima pokazujemo delove tog drona, da vidimo kakav je stvaran forenzički i hemijski nalaz uzoraka koji su izuzeti'', rekao je Milanović.

Vojna letelica pala je u Zagrebu pre gotovo dve nedelje, a premijer je u petak rekao kako imaju pouzdane i proverene informacije da je letelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najverojatnije reč bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track