ALBANAC U HRVATSKU POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI 7,5 KH HEROINA: Službeni pas mu nanjušio drogu u specijalnom bunkeru u automobilu
Foto: EPA/ Antonio Bat

krijumčarenje

ALBANAC U HRVATSKU POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI 7,5 KH HEROINA: Službeni pas mu nanjušio drogu u specijalnom bunkeru u automobilu

Hrvatska -

Sedam i po kilograma heroina pronađeno je u posebno izrađenom bunkeru automobila kojim je 46-godišnji Albanac u petak pokušao da uđe u Hrvatsku na graničnom prelazu Klek, objavila je danas dubrovačko-neretvanska policija.

U policiji kažu da je nakon osnovne granične kontrole vozilo albanskih oznaka izdvojeno u drugu liniju radi detaljnije kontrole.

"Vozilo je potom pregledano u suaradnji sa carinicima i na zadnjem delu je uočena pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisustvo droge u vozilu, nakon čega je zatražen nalog za pretragu", ističu iz policije.

U subotu, 2. aprila, pretragom vozila u bunkeru je pronađeno 14 paketa sa ukupno 7,46 kilograma heroina.

"Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je nakon dovršene kriminalističke istrage pritvoren uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno delo neovlašćene proizvodnje i prodaje droge", stoji u policijskom saopštenju koje su preneli hrvatski mediji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track