NARKO BRATSTVO I JEDNSTVO: Uzgajivač marihuane angažovao Srbe i Hrvate da mu pomognu, ali do prodaje nije došlo zvog ovoga!
Foto: Shutterstock, Profimedia

kriminal

NARKO BRATSTVO I JEDNSTVO: Uzgajivač marihuane angažovao Srbe i Hrvate da mu pomognu, ali do prodaje nije došlo zvog ovoga!

Hrvatska -

Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala - USKOK je pokrenuo istragu protiv osmočlane grupe čije je članove u Hrvatskoj i Srbiji okupio 42-godišnjak u cilju proizvodnje veće količine marihuane na širem požeškom području i preprodaje u Hrvatskoj i inostranstvu.

Ostale optužene glavni osumnjičeni je povezivao sa zajedničkim akcijama od novembra 2021. godine u Požegi i drugim mestima u Hrvatskoj i Srbiji, iz kojih je doveo muškarca koji je uzgajao biljke kanabis sativa u kući supruge jednog od osumnjičenih u Lukaču, objavio je USKOK u ponedeljak.

Čovek zadužen za uzgoj marihuane živio je u kući u Lukaču gde je svakodnevno gajio opojne droge, dok su ga pojedini članovi grupe redovno snabdevali hranom i drugim potrepštinama, kao i opremom i sredstvima potrebnim za uzgoj biljaka.

USKOK tereti članove grupe da su uzgajali 236 stabljika konoplje kanabisa sativa, ali do dalje prodaje, za koju su angažovali dvojicu muškaraca iz Srbije, nije došlo jer su uhapšeni.

Osim droge, trojica osumnjičenih terete se i za izbegavanje carinske kontrole jer su iz Bosanskog Broda u Hrvatsku prokrijumčarili 61 kilogram rezanog duvana i 3.000 ručno rađenih cigareta, saopštio je USKOK, koji je pokrenuo istragu na osnovu prijave požeško-slavonske policije.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track