AMBASADOR LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U HRVATSKOJ UMEŠAN U PRANJE NOVCA: Slovenački mediji tvrde da je povezan sa Robertom Golobom!
Foto: Screenshot YT/Klan Kosova

najavio tužbe

AMBASADOR LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U HRVATSKOJ UMEŠAN U PRANJE NOVCA: Slovenački mediji tvrde da je povezan sa Robertom Golobom!

Hrvatska -

Ambasador lažne države Kosovo u Hrvatskoj Martin Beriša umešan je u pranje novca u Sloveniji, pišu slovenački mediji.

Beriša je povezan sa liderom Slovenačkog slobodarskog pokreta Robertom Golubom, koji je pobedio na poslednjim parlamentarnim izborima i koji bi trebalo da postane novi premijer Slovenije.

Kako prenosi TV Planeta, protiv slovenačkog političara je u toku međunarodna istraga za nekoliko transakcija koje su poslate srpskim filijalama slovenačkog snabdevača energentima „GEN-I”, kompanije kosovskog ambasadora „MB konsalting”. Prema pisanju medija, kompanija Martina Beriše dobila je 600.000 evra, koje su postepeno podizali u gotovini i za koje se sumnja da su ih vratili Golubu, kako bi ih on anonimno uložio u jedan italijanski fond. Golub je demantovao sve račune u inostranstvu.

- Mogu čvrsto i suvereno da kažem da nikada u životu nisam imao bankovni račun u inostranstvu, niti sam imao firmu u inostranstvu - rekao je Golob. I takozvani kosovski ambasador u Hrvatskoj negirao je te navode.

- Kleveta neće proći. Moja tužba protiv dotičnih medija je neizbežna. Sve će se dokazati na sudu – rekao je Beriša. Zbog svega ovoga, Berišaj je pozvan na Kosovo da razjasni celu situaciju.

- Verujemo ambasadoru kada negira takve optužbe. Sva ova pitanja rešavaće nadležno pravosuđe. Sačekaćemo odluke nadležnih organa pre donošenja zaključaka - rekla je predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani. Kabinet takozvanog kosovskog premijera Aljbina Kurtija saopštio je da ih zanimaju samo dokazi, a ne tvrdnje. Inače, Martin Berišaj je samo četiri meseca pošto je dobio državljanstvo tzv. države Kosovo, pored crnogorskog koje ima, imenovan za ambasadora Kosova u Hrvatskoj.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track