ZATVORSKI KUVAR FILOVAO HLEB NEDOZVOLJENIM STVARIMA: Zbog alimentacije, robijašima gurao mobilne i drogu!
Foto: Profimedia

bruka

ZATVORSKI KUVAR FILOVAO HLEB NEDOZVOLJENIM STVARIMA: Zbog alimentacije, robijašima gurao mobilne i drogu!

Hrvatska -

Roberto Lučev (51) bio je stručni kuvar u šibenskom zatvoru koji je zatvoreniku Nikoli Pivčeviću (31) za novac dostavljao mobilne telefone i drogu koju je sakrio u hlebu.

Osim njih dvojice, Uskok je optužio i posrednike u lancu isporuke hašiša, kokaina i mobilnih telefona u Lučevo. Optuženi su i Pivčevićeva supruga Ružica, Martin Simunić, Luka Firić i Jakov Družić.

Kako navodi Uskok u optužnici podignutoj pred Županijskim sudom u Splitu, Lučev je od aprila do avgusta 2021. godine, koristeći položaj službene osobe koja nije bila kontrolisana, Pivčeviću dostavljao mobilne telefone sa punjačima, kokainom i hašišom.

Koristio sam ih ili davao drugima na upotrebu, a on je pušio drogu sa svojim cimerom. Prema Uskoku, Lučev je tako zaradio najmanje 12.000 kuna (1evro-7,5 kuna).

- Trebao mi je novac. Žena mi je ostala bez posla, a ja sam morao da plaćam alimentaciju - branio se Lučev, koji je Pivčevića upoznao dok je jedno vreme bio pomoćni kuvar u zatvoru. Kada je Pivčević, koji je do sada sedam puta osuđivan i koji se trenutno vodi za otmicu, zamolio da za novac donese mobilne telefone i drogu, on je pristao.

Ostali optuženi bi ga zvali i on bi se sastajao sa njima u Vrpolju ili Donjem Polju, gde su mu davali drogu i mobilne telefone i novac za njega - od 1.000 do 1.800 kuna po pošiljci. Potom bi svoje mobilne telefone i drogu odneo u zatvor i predao Pivčeviću.

- Kada sam delio hranu zatvorenicima, sakrio sam mobilne telefone i drogu u hleb i onda bih taj hleb davao Pivčeviću - rekao je Lučev.

Naime, u prostorijama u kojima izdržavaju kaznu zatvorenicima se deli hrana. U njima jedu. Sudski policajac otvara vrata ćelije, a kuvarica ostavlja hranu i onda izlazi napolje i vrata su zaključana. Nedeljom popodne kuhinja je zatvorena, tako da zatvorenici svakodnevno dobijaju suvi obrok koji se donosi u kesama.Sudski policajci nisu kontrolisali kuvare i otvarali su kese sa hranom u kojima je bio "punjeni hleb".

Pivčević je rekao da mu je drugi zatvorenik, kada je kao zatvorenik počeo da radi u kuhinji, ostavio mobilni telefon i uputio ga na Lučeva kao osobu koja će za novac zloupotrebiti svoj položaj i ovlašćenja i omogućiti drugima da nelegalno koriste drogu.

Istražitelji mesecima prate i tajno snimaju njihove razgovore. U jednom Nikola Pivčević kaže da ceo zatvor smrdi na drogu, a u drugom razgovoru Lučev kaže „... oni su opijeni stokom... on je opijen stokom... Na pitanje ko je bio alkoholisan, Lučev je odgovorio da mislio je na Pivčevića Uostalom, kuhar Lučev je završio u istražnom zatvoru, ali ne u Šibeniku nego u Gospiću.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track