MISTERIJA HRVATA RANJENOG U UKRAJINI: Borio se na strani Kijeva, danas trebalo da stigne u Zagreb!
Foto: Profimedia, Screenshot YT

ratni dobrovoljac

MISTERIJA HRVATA RANJENOG U UKRAJINI: Borio se na strani Kijeva, danas trebalo da stigne u Zagreb!

Hrvatska -

Hrvat ranjen na ukrajinskom ratištu večeras je trebalo da stigne na lečenje u zagrebački KBC Dubrava, ali još ne dolazi, saznaje RTL. Sve je organizovano u saradnji sa ministarstvima zdravlja i inostranih poslova.

Ranjeni Hrvat se prebacuje sa jugoistočnog ratišta gde je ranjen pre skoro 14 dana. Mlađi muškarac je stabilan, nije životno ugrožen i nije se borio u sastavu puka Azov. RTL saznaje da se dokumentacija još rešava, a mladić nije ni otišao u Hrvatsku. Kada se to desi, sačekaće ga vozilo Hitne pomoći na mađarskoj granici.

Toni Kolak sa Klinike za hirurgiju KBC-a Dubrava razgovarao je o slučaju sa Leonom Šiljegom, koji tvrdi da čekaju i informacije iz Ministarstva spoljnih poslova, te da će biti pregledan kao i svaki drugi pacijent i utvrđen. Zna da je van životne opasnosti i da je pokretan. On smatra da će lečenje u bolnici Dubrava biti moguće jer je ova bolnica zbrinula sve ranjenike tokom rata u Hrvatskoj i ima sve specijalizacije i mogućnosti za lečenje svih ratnih povreda.

Kolak je i sam ratni hirurg, pa objašnjava da su najčešće povrede na ratištu veoma slične civilnim, ali se razlikuju po masovnosti. Oni su najčešće od eksploziva, a manje ima povreda od vatrenog oružja, toplote ili eksplozije.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track