SNIMAO FILM O GOTOVINI, PA OSTAO BEZ KEŠA: Firma Antuna Vrdoljaka koja stoji iza filma General ide u stečaj
Foto: Screenshot, Profimedia

pravda

SNIMAO FILM O GOTOVINI, PA OSTAO BEZ KEŠA: Firma Antuna Vrdoljaka koja stoji iza filma General ide u stečaj

Hrvatska -

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je sastanak poverilaca Kiklop film d.o.o. vlasnika Andrije i Antuna Vrdoljaka zbog duga od 210 hiljada kuna (1 evro-7,5 kuna) za snimanje filma "General" o zločincu Anti Gotovini.

- Uvidom u dokumentaciju dostavljenu stečajnom upravniku, postoji mogućnost da HAVC nije uplatio 210.000 kuna za sufinansiranje odobrenog filma 'General', što je ugovoreno ugovorom o sufinansiranju produkcije dugometražnih filmova septembra. 26. 2016. - rekao je stečajni upravnik Valentin Jakovac.

U istom članku se navodi da će 210.000 kuna, odnosno pet posto od ukupno ugovorenog iznosa osiguranog novca za 'General', biti isplaćeno nakon dogovora i nakon što se utvrdi da su ispunjene sve odredbe navedenog ugovora.

Stečajni upravnik, međutim, u pismu navodi da Kiklop film još ima nenaplaćenih potraživanja od osnivača producentske kuće Andrije Vrdoljaka po osnovu kredita od 57.850 kuna i novčanog potraživanja prema Ivani Vrdoljak - kredit od 98.000 kuna. Pored toga, navodi se i kredit od 47.000 kuna Mediteran filmu doo, firmi Andrije Vrdoljaka registrovanoj na istoj adresi kao i Kiklop film.

Stečaj Kiklop filma otvoren je prošlog avgusta, nakon što je Kiklop film sredinom marta Trgovačkom sudu u Zagrebu dostavio dopis da nema pokretnu ni nepokretnu imovinu i da ne može da izmiruje dospele obaveze zbog čega je Fina pokrenula skraćeni stečajni postupak.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track