MUKE PO PLENKOVIĆU Hrvatski premijer kažnjen sa 400 evra zbog nesklada u imovinskoj kartici!
Foto: EPA / Stéphanie Lecocq

ZAKON MORA DA SE POŠTUJE

MUKE PO PLENKOVIĆU Hrvatski premijer kažnjen sa 400 evra zbog nesklada u imovinskoj kartici!

Hrvatska -

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna (400 evra) zbog nesklada u imovinskoj kartici.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa donela je odluku da je Plenković povredio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, jer u imovinskoj kartici nije naveo nekretninu kod Dubrovnika, koju je kao suvlasnica nasledila njegova supruga, kao i zbog netačno navedenih iznosa naknada njegove supruge. Postupak je pokrenut još u oktobru. Komisija nije prihvatila premijerovo ranije objašnjenje kojim je pokušao da opravda nesklad podataka navedenih u imovinskoj kartici sa onim koje je dostavila Poreska uprava.

Plenković je ranije naveo da njegova supruga nije bila svesna da je nasledila trećinu nekretnine od pokojnog oca, jer je bila maloletna, pa mu to nije rekla. Što se tiče nesklada u iznosima naknada za vreme porodiljskog bolovanja, premijer je rekao da njegova supruga nije smatrala da uz platu treba da prijavljuje naknade koje su bile nižeg iznosa. Iz Vlade Hrvatske su saopštlili da je reč o nenamernom propustu, koji je u međuvremenu otklonjen i da će premijer poštovati odluku. Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track