POZNATA MANEKENKA NAPRAVILA HAOS U HRVATSKOJ Zauzela ostrvo, terala posetioce, dovela kokoške sa sobom, pa je privedena
Foto: Kalaidjian/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

jaz

POZNATA MANEKENKA NAPRAVILA HAOS U HRVATSKOJ Zauzela ostrvo, terala posetioce, dovela kokoške sa sobom, pa je privedena

Hrvatska -

Švedska manekenka Izabela Viona Lindblom (31), poznati svetski model, trenutno se nalazi u splitskom zatvoru na Bilicama.

Svoj put nedoličnog ponašanja u Hrvatskoj, za koju je rekla da u njoj može da radi šta hoće, završila je nakon što je u sredu na dojavu građana reagovala splitska policija.

- Obaveštavamo vas da smo juče, 16. juna 2022. godine, nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja na Opšinski prekršajni sud u Splitu, uz optužni predlog priveli jednu žensku osobu zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodatne informacije o navedenom događaju nismo u mogućnosti da vam pružimo zbog obveze poštovanja Opšte uredbe o zaštiti podataka, javili su iz policije.

Šveđanki je Prekršajni sud u Splitu odredio zadržavanje u zatvoru na sedam dana, a onda će se doneti konačna presuda za njeno nedolično ponašanje, prenosi Slobodna Dalmacija.

Manekenka je kako saznaje Slobodna Dalmacija u sredu u periodu od 10 do 14 sati u Bauhausu (Dujmovača) narušavala javni red i mir te bila izrazito neprijatna prema nekim posetiocima.

Neko od njih je pozvao policiju koji su je pronašli, ali nju nije preplašio ni dolazak predstavnika zakona jer nije htjela da pođe sa njima na kriminalističku obradu u stanicu pa je morala da bude privedena.

Šveđanka u Hrvatskoj zemlji navodno živi od početka prošle godine, da bi se nakon kratkog boravka u Zagrebu preselila na more i u aprilu se nastanila na ostrvu.

Šveđanki je Prekršajni sud u Splitu odredio zadržavanje u zatvoru na sedam dana, a onda će se doneti konačna presuda za njeno nedolično ponašanje.

Šveđanka je pre mesec dana uzurpirala nenaseljeno ostrvo Jaz kod Rogoznice s kog je terala posetioce, svojatajući to ostrvo kao da je njeno privatno vlasništvo, a na njega je dovela i osam kokošaka.

Ljudima je plaćala usluge dovoza hrane čamcima što su neki obilato koristili.

Nakon napuštanja ostrva zabeležen je njen ulazak u autobus 15. juna na trogirskoj stanici oko 10 sati, da bi onda tokom vožnje vređala vozača i putnike.

Nakon te vožnje izgubio joj se svaki trag.

Očito je od 15. juna po izlasku iz autobusa na samom ulazu u grad boravila po Splitu i okolini, a poslednji njen incident u Bauhausu (koji nije daleko od mesta gde se iskrcala) odveo ju je pravo u Zatvor na Bilicama.

Tek će se procijeniti da li joj je potrebna i stručna pomoć.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track