ZBOG KRAĐE U FIRMI IZAŠAO IZ HDZ! Evo zašto ga kompanija neće goniti: Krao je van radnog vremena!
Foto: Youtube screenshot/OGportal Ogulin

bruka

ZBOG KRAĐE U FIRMI IZAŠAO IZ HDZ! Evo zašto ga kompanija neće goniti: Krao je van radnog vremena!

Hrvatska -

Bivši HDZ-ovac Stjepan Turković (64), koji je 5. jula uveče sa 31-godišnjim sinom Mijom uhvaćen u pokušaju krađe gvozdenih šipki sa gradilišta obilaznice Turnja, neće dobiti otkaz sa iz Županijske uprave za puteve – Karlovac, gde radi kao savetnik direktora.

U Županijskoj upravi za puteve za Telegram.hr je rečeno da ih ne brine što je Turković krao pojačanje jer se to dogodilo „van radnog vremena“. Aktuelni direktor Darko Bebić svoje nepostupanje po tom pitanju pravda time da Turkovića nije imenovao na mesto savetnika, već da je zaposlen na osnovu ugovora o radu nakon javnog konkursa, pa su odredbe Zakona o radu primenjuju se na raskid, piše Telegram.

Podsetimo, Turković, koji je bio dugi niz godina u HDZ-u, danas je prijetio novinarima. Turković je kontaktirao KAportal koji je otkrio slučaj i zapretio im sudom ako ne uklone tekst.

„Ako u roku od pola sata ne uklonite tekst, vidimo se na sudu jer ja nisam javno lice i nemate pravo da objavljujete moje fotografije“, rekao je Stjepan Turković u telefonskom razgovoru sa urednikom.

Turković svoju tvrdnju da nije javna ličnost zasniva na činjenici da je, nakon što je objavljeno da on i njegov sin kradu gvožđe, napustio HDZ.

Na pitanje urednika KAportala, kako to da nije javna ličnost kada je u tridesetak godina obavljao razne partijske funkcije, bio direktor gradskog preduzeća, zatim načelnik županijske ustanove u kojoj i danas radi kao savetnik , a bio na listama na svim redovnim izborima i tražio poverenje birača, samo je rekao da više nije član HDZ-a.

KAportal piše da tokom razgovora s njihovim urednikom nije izrazio žaljenje niti rekao da je možda pogrešio, već je pokušaj krađe banalizirao rekavši da je reč o "manjem prekršaju jer je vrednost manja od hiljadu kuna".

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja