POSKUPEO NAJJEFTINIJI RESTORAN U HRVATSKOJ: Evo gde glavno jelo, supu, salatu i desert možete platiti svega 4 evra!
Foto: Beta/Edvard Šušak, Shutterstock

bruka

POSKUPEO NAJJEFTINIJI RESTORAN U HRVATSKOJ: Evo gde glavno jelo, supu, salatu i desert možete platiti svega 4 evra!

Hrvatska -

Već nekoliko meseci cene hrane vrtoglavo rastu, a zbog ukupne globalne situacije rastu i cena struje, gasa, goriva, a shodno tome i svega ostalog. Nema nikoga u Hrvatskoj ko nije podizao cene u poslednjih nekoliko meseci. Istina, restoran u Hrvatskom saboru bio je "otporan" na poskupljenja, gde se cene nisu menjale nekoliko godina, ali se čini da je i njih pogodila inflacija, piše Net.hr.

Kako ovaj portal saznaje, od 1. avgusta su poskupele jela u saborskom restoranu, pa će saborski zastupnici i zaposleni u Hrvatskom saboru od sada svoje ručkove plaćati nešto skuplje. Do sada je glavno jelo s prilogom bilo 15 kuna (2 evra), a od 1. avgusta 18 kuna.

Prema novim cenama, dnevni prilog u saborskom restoranu koštaće 10 kuna, dnevna supa 5 kuna, desert 5 kuna, a salata 4 kune. Ako političari naruče glavno jelo, supu, salatu i desert, od sada će po obroku plaćati 32 kune.

Do sada je dnevna supa u saborskom restoranu koštala 4 kune, glavno jelo s prilogom 15 kuna, dnevni prilog 9 kuna, desert 4 kune, a salata 3 kune.

Parlamentarci su trenutno na letnjoj pauzi, a vratiće se na svoja radna mesta sredinom septembra kada ponovo počnu zasedanja. Pored sto dana godišnjeg odmora koje imaju kada se sve sabere, poslanici uživaju i brojne beneficije poput troškova goriva, putarine, javnog prevoza, avionskih karata, troškova hotelskog smeštaja, stanarine i komunalija, kao i naknade za odvojeno stanovanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track