03:33

APLAUZ HRVATA ZA OLUJU I RATNOG ZLOČINCA MLADENA MARKAČA Kurir TV uživo iz Knina: Pogledajte DETALJE sramne parade u Hrvatskoj!

Pogledajte DETALJE sramne parade u Hrvatskoj!

POGLEDAJTE DETALJE SRAMNE PARADE U HRVATSKOJ! Kurir TV uživo iz Knina: Hrvati aplaudirali Oluji i ratnom zločincu Markaču (VIDEO)

Hrvatska -

Novinar Kurir televizije Dušan Ilić nalazi se u Kninu gde je danas održana ceremonija koju je organizovala Hrvatska povodom akcije Oluja u kojoj je ubijeno više od 1.700 Srba i proterano 250.000 Srba sa prostora Hrvatske.

- Mi se u ovom trenutku nalazimo na terenu fudbalskog kluba Dinara. Sada se dešavaju završne pripreme centralne ceremonije, kako Hrvatska to naziva "Dana pobede i domovinske zahvalnosti" i "Dana hrvatskih branitelja". U ovom trenutku akrobatska grupa "Krila oluje", koja deluju u okviru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva preleće preko ovog fubalskog terena - ispričao je Ilić.

Knin, Dušan Ilić
foto: Kurir Televizija

- Sve je počelo danas u 9 časova kada su najveći državni zvaničnici predvođeni predsednikom Hrvatske Zoranom Mlanovićem i premijerom Plenkovićem i gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem i ostalim zvaničnicima Hrvatskog sabora položili vence na spomenik Pobeda Oluje 1995. i na taj način su odali počast onima koji su poginuli. Posle toga su otišli na stadion Dinare i tu je intonirana himna Hrvatske. Prisutnima su se obratili bivši general Mladen Markač, Zoran Milanović, Andrej Plenković i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Prvi je na binu izašao Mladen Markač i on je kada je organizator čitao ko će se sve obraćati jedini dobio aplauz prisutnih iz publike. Markač je rekao da je Oluja sprečila da pobunjeni Srbi stvore paradržavu i tako ostvare ideje velikosrpskih ideja - prenosi novinar Kurir televizije Dušan Ilić.

1 / 8 Foto: Beta/Mario Strmotić

Kako je ova sramna parada izgledala pogledajte u VIDEU ISPOD:

03:33

APLAUZ HRVATA ZA OLUJU I RATNOG ZLOČINCA MLADENA MARKAČA Kurir TV uživo iz Knina: Pogledajte DETALJE sramne parade u Hrvatskoj!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:27

Večeras od 20 časova u Novom Sadu na Trgu slobode centralno obeležavanje godišnjice zločinačke operacije hrvatske vojske Oluja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track