TREBALO JE DA BUDEM U TOM AUTOBUSU, SPREČILA ME MAJČINA SMRT! Organizator hodočašća u Međugorje u poslednji čas odustao od puta!
Foto: Profimedia, AP

teška nesreća u hrvatskoj

TREBALO JE DA BUDEM U TOM AUTOBUSU, SPREČILA ME MAJČINA SMRT! Organizator hodočašća u Međugorje u poslednji čas odustao od puta!

Hrvatska -

Organizator hodočašća trebalo je i sam da se nađe u autobusu koji je sleteo s puta u Hrvatskoj, ali ga je u tome sprečila porodična tragedija.

1 / 13 Foto: Profimedia

Jaroslav Milkovski iz Varšave rekao je za poljske medije kako je on bio organizator puta u Međugorje i da je i sam trebao da bude u autobusu koji je sleteo s A4, ali ga je u tome sprečila lična tragedija.

"To je za mene vrlo bolna stvar, pogotovo jer sam upravo danas sahranio majku. Sada sam se vratio sa sahrane i idem u policiju. Zaista mi je teško, ali nepoznati su Božji sudovi koje proživljavamo - rekao je Jaroslav za poljski Fakt.

Hrvatska, autoput, autobus, saobraćajna nesreća
foto: AP

Ispričao je da se skup hodočasnika sastao u petak oko 15 sati u gradu Čenstohova koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora. Nakon molitve krenuli su autobusima u Međugorje. Jaroslav je deo grupe vozio iz Varšave u Čenstohovu, ali zbog majčine sahrane nije išao dalje s njima. Kako je rekao, trebalo je kasnije da im se pridruži. Imao je i avionsku kartu.

"Pre granice s Češkom stali su nešto da pojedu, a potom su preko Češke, Slovačke i Mađarske krenuli prema Međugorju. Do odredišta su trebali da stignu nakon više od jednog dana putovanja", rekao je i dodao kako su pauze bile predviđene svaka tri sata.

U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolova Podlaskog, Konina i Radoma, a među njima je bio i prijatelj organizatora, sveštenik iz Konina i časna sestra iz Jedlina. "Sestra je imala spisak učesnika. Išla je s njima. Platio sam osiguranje, smeštaj u pansionu", rekao je.

Ispričao je i kako već godinama sarađuje s prevozničkom firmom iz Plonska te da se radi o pouzdanoj firmi. Kako kaže, u petak je jedan vozač krenuo do poljske granice. Na granici s Češkom zamenila su ga druga dva vozača. Autobus je u toku noći trebalo da putuje bez zaustavljanja.

Kurfir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track