HRVATSKE KANADERE NEMA KO DA ODRŽAVA: U jeku sezone požara, mehaničari masovno dali otkaze!
Ilustracija, Foto: Youtube prtscr / 255bk

bruka

HRVATSKE KANADERE NEMA KO DA ODRŽAVA: U jeku sezone požara, mehaničari masovno dali otkaze!

Hrvatska -

U jeku požarne sezone u Hrvatskoj polovina kanadera ne leti. Dva ZTC mehaničara koji su radili u Austriji tokom bolovanja dali su otkaz. Treći mehaničar je tada dao otkaz, a Dnevnik Nove TV prenosi da je i četvrti mehaničar dao otkaz, a da je to zataškano u današnjoj štampi. Otišao je kod privatnog automehaničara iz Velike Gorice.

Podsetimo, danas su na konferenciji za novinare govorili čelnici ZTC-a, predsednik Upravnog odbora Zdravko Klanac i direktor sektora usluga Romano Babić. Oni su saopštili da je treći radnik dao otkaz i poručili da otpuštanja neće uticati na dinamiku remonta vatrogasnih aviona.

"Radnik po struci, limarski radnik iz organizacione jedinice koja nije u vezi sa avio-linijama, zatražio je prošle nedelje sporazumni raskid ugovora o radu radi odlaska na novo radno mesto sa boljim materijalnim uslovima i platom. Ovaj slučaj nije u vezi. drugoj dvojici mehaničara koji su otišli ​​na bolovanje u inostranstvo, a u sredu su zatražili raskid ugovora o radu, saopštilo je rukovodstvo državnog preduzeća koje servisira vatrogasne avione“, naveli su.

"Već sam rekao, odgovoran sam, ali nisam kriv. Očigledno je ZTC postao najveći problem u državi. Pa nismo mi krivi što je galeb udario u avion", rekao je Klanac. Sem, kaže, neće u penziju.

"Ne znam šta je više potrebno. Rekao sam da smo imali strašnih problema. Kada se jedan avion pomeri dva do tri meseca, sve se kreće. Izgubili smo desetine hiljada radnih sati zbog bolovanja radnika koji bili bolesni“, rekao je Klanac. Optužio je neke medije da svu krivicu žele da svale na njega. "Ja sam odgovoran, ali nisam kriv. Šta očekujete od mene? Da li biste bili srećni da se ubijem?"

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track