Najnovije vesti

IZGORELO 100 HEKTARA ŠUME! Požar na području Vrpolja kod Šibenika pod kontrolom, odbranjene kuće i više nema otvorene vatre
Foto: Facebook

sanacija požarišta

IZGORELO 100 HEKTARA ŠUME! Požar na području Vrpolja kod Šibenika pod kontrolom, odbranjene kuće i više nema otvorene vatre

Hrvatska

Požar na području Vrpolja kod Šibenika, koji su danas gasile desetine vatrogasaca i tri kanadera, stavljen je pod kontrolu, izgorelo je oko 100 hektara guste borove šume, ali su odbranjene kuće i više nema otvorene vatre, javlaju lokalni mediji.

"U ovom trenutku možemo reći da je požar pod kontrolom. Na terenu je još 50 vatrogasaca koji rade na sanaciji požarišta", rekao je večeras šef vatrogasaca Šibensko-kninske županije Darko Dukić portal ŠibenikIN.

Prma poslednjim ionformacijama koje jvečeras objavio taj portal, kanaderi su se povukli, a na terenu je trenutno 60 vatrogasaca i 21 vozilo.

"Situacija je povoljnai u toku je sanacija požarišta, a vatrogasci će ostati noćas na dežurstvu", rekli su u Županijskom centru za obaveštavanje.

Dojavu o požaru županijska Vatrogasna zajednica primila je u danas 15:17 sati.

Tokom popodneva na gašenu su bila angažovana tri aviona kanader i tri Er traktora i pedesetak vatrogsaca sa 18 vozila, podsetila je agencija Hina.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track