ŽENU UDARIO GROM DOK JE PLIVALA U MORU Kupači je izvukli iz vode i oživljavali na plaži Kašjuni! Prevezena HITNO u KBC Split
Foto: Profimedia

DRAMA

ŽENU UDARIO GROM DOK JE PLIVALA U MORU Kupači je izvukli iz vode i oživljavali na plaži Kašjuni! Prevezena HITNO u KBC Split

Hrvatska -

Da je ženu dok je plivala pogodio grom je svakako za rubriku verovali ili ne, a verovatnoća da će vas u životnom veku pogoditi munja ocenjena je kao jedan na prema 6.250.

Međutim, to je upravo vest dana i dogodila se na plaži Kašjuni. Kako Slobodna Dalmacija nezvanično saznaje ženu su reanimirali i uspeli.

Oživljavali su je pod stablom, sto metara od mora, nedaleko spomenika "Spomen i želja".

Žena je sa povredom glave prevezena na Hitni interni prijem u KBC Split.

Policija je od Hitne pomoći primila poziv u 15 sati i 15 minuta te se uputila na Kašjune. O slučaju se oglasila i PU Splitsko-dalmatinska: 'U 15:15 sati primljena je dojava iz bolnice da je zatražen dolazak hitne medicinske pomoći na plažu Kašjuni gdje je povređena jedna osoba navodno od udara groma. Ženi je pružena lekarska pomoć na mestu događaja i prevezena je u bolnicu gdje je zadržana na daljnjem lečenju, životno je ugrožena. Na mestu događaja obaviće se uviđaj, saopštili su iz policije.

Naime, smrtnost od udara groma je između 10 i 30 posto, a više od pedeset posto preživelih ima značajne tegobe nakon toga. Najčešće je reč o oštećenjima nervnog sistema, ako se tome ne pridodaju mehaničke i toplotne povrede.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track