DRAMA O KOJOJ BRUJI REGION: Jana (11) na respiratoru zaglavljena satima, BATERIJA CURI, navijači zaustavili saobraćaj
Foto: Čitalac 24sata.hr

DRAMA O KOJOJ BRUJI REGION: Jana (11) na respiratoru zaglavljena satima, BATERIJA CURI, navijači zaustavili saobraćaj

Hrvatska -

Jana (11) ne može da diše bez respiratora, a baterije je bilo za još par sati. U autu je zavladala panika kad su se zaglavili u koloni

Porodica Petrić se sa ćerkom koja boluje od spinalne mišićne atrofije i na respiratoru u nedelju vraćala iz Omiša u Bratinu kraj Zagreba. Oko 15 sati kraj odmorališta Jadova u Lici navijači su zaustavili saobraćaj. Kolona je bila duga oko devet kilometara. Porodica u autu ima "mini bolnicu", ali ipak ih je uhvatila panika.

Baterija na Janinom respiratoru bez kojeg ne može disati može izdržati ukupno šest sati, a kako su do Like potrošili dva sata, ostala su još četiri. Pomislili su na najgore. Ako satima ostanu u koloni, Jana ostaje bez respiratora. Prvog policajca koji je naišao zamolili su za pomoć, ali ih je odbio rekavši im da mora rešiti situaciju vezanu za navijače.

Petrići su bili očajni sve dok nisu ugledali policajca Domagoja na motociklu. Pozvali su ga i on je odmah pristao da pomogne. Ispratio ih je s upaljenom rotacijom sve do početka kolone, odakle su Petrići bez problema nastavili dalje prema svojoj kući.

Srećno su stigli, a preko medija su poželeli da zahvale policajcu koji ih je spasio. I on je pročitao tekst pa se odmah javio.

- Meni je samo drago da je devojčica dobro. Molim vas, pozdravite tu porodicu, jako mi je drago da sam im mogao pomoći - bilo je sve što je policajac rekao. Janina mama Mirjana bila je presrećna.

- Eto, što reći osim da su barem svi kao on - rekla je Mirjana i dodala kako će sve preneti Jani jer ne želi da ima loše mišljenje o policajcima. Naime, Jana je čula kad je prvi policajac kojeg su zaustavili odbio pomoći pa se jako uplašila. Čak je molila majku da nazove mobilnim nekog drugog policajca. Sad može biti mirna. Pozdravlja je njen heroj i može opet verovati kako je svet pun dobrih ljudi - zaključuje majka za 24 sata.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track