DRAMA NA HRVATSKOM NEBU! Avion bezuspešno pokušavao da sleti u Dubrovnik: Od kapetanovih reči putnici se sledili!
Foto: Profimedia, Shutterstock

bizarno

DRAMA NA HRVATSKOM NEBU! Avion bezuspešno pokušavao da sleti u Dubrovnik: Od kapetanovih reči putnici se sledili!

Hrvatska -

Oko 150 putnika Britiš Ervejza putovalo je skoro 24 sata od Londona do Dubrovnika.

Avion iz Londona je u Dubrovnik trebalo da sleti u nedelju u 21.25, ali je prema svedočenju putnika pilot nekoliko puta pokušavao da sleti na tamošnji aerodrom, ali nije uspeo. Avion je, navodno, potom skoro pola sata kružio iznad Dubrovnika pokušavajući da sleti, ali ponovo nije uspeo, iako su drugi avioni sletali i poletali sa dubrovačkog aerodroma.

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja sletanja, pilot je obavestio putnike da ne može da sleti zbog jakog vetra i da će sleteti u Zagreb. On je dodao da se nada da će imati dovoljno goriva da stignu do zagrebačkog aerodroma, što je dodatno unervozilo putnike, piše Jutarnji list.

Njihovi sagovornici tvrde da ih na aerodromu niko nije dočekao niti im objasnio šta da rade i kada mogu da lete za Dubrovnik, a da su u to vreme na aerodromu radile samo mašine.

Uprava Međunarodnog aerodroma Zagreb tvrdi drugačije. Oni su za Jutarnji rekli da su putnike na izlazu iz aviona dočekali zaposleni na aerodromu koji su im uručili obaveštenje avio-kompanije da sami pronađu smeštaj, da će im Britiš ervejz nadoknaditi troškove, a da su zaposleni „organizovali put do taksi".

Putnici iz aviona, pak, navode da se haos nastavio i sutradan i da su tek jutros od British Airvaisa dobili SMS da ne mogu da slete u Dubrovnik zbog lošeg vremena i da će iz Zagreba poleteti u 13.30, ali da se ni to nije obistinilo. Kako tvrde, nekoliko sati kasnije dobili su novu poruku u kojoj je pisalo da iz Zagreba polete u 15.30, ne objašnjavajući zašto su na polijetanje za Dubrovnik morali čekati 16 sati u Zagrebu.

Kurir.rs/Indek.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja