HRVATSKI NOVINAR OBJAVIO VEST O SMRTI ELIZABETE II: Možda jeste kraljica Engleske, ali je pre svega srpsko-hrvatska kraljica
Foto: Printscreen YT/RTL, Profimedia

QUEEN IS DEAD, BUT PUNK IS NOT

HRVATSKI NOVINAR OBJAVIO VEST O SMRTI ELIZABETE II: Možda jeste kraljica Engleske, ali je pre svega srpsko-hrvatska kraljica

Hrvatska -

Novinar Zoran Šprajc se u emisiji Stanje nacije na RTL-u oprostio od kraljice Elizabete Druge u svom stilu.

- Niste mogli, a da ne čujete i ne vidite da je umrla Engleska kraljica Elizabeta II. U žalosti je ne samo Engleska nego i ceo svet, pa i Hrvatska, a najviše je žalostan Andrej Plenković jer je njena smrt potpuno zasenila njegov energetski paket s kojim je hteo da se hvali narednih nedelju dana, rekao je on.

kraljica Elizabeta
kraljica Elizabetafoto: Profimedia

Ali ne treba se čuditi što je kraljica Elizabeta kod nas toliko omiljena. Evo, mediji izveštavaju da je ona zapravo poreklom iz Osijeka, to jest njen pradeda, a ako je pradeda onda je i ona, ako je ona iz Osijeka - onda je ona i naša kraljica, Međutim, srpski mediji aludiraju kako je ona zapravo Srpkinja, jer je poreklom iz loze Nemanjića, a Nemanjići su Srbi - dakle krljica je srpkinja, jasno k'o dan, dodao je.

-Drugim rečima, Elizabeta II je možda zaista kraljica Engleske i Komonvelta, ali je ona pre svega hrvatsko-srpska kraljica. Ili po srpski srpsko-hrvatska kraljica. U to ime staru damu ćemo ispratiti najbolje što znamo: sa njenim omiljenim bendom i omiljenom pesmom. Jer Queen is dead, but Punk is not Dead, rekao je Šprajc.

Kurir.rs/RTL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track