NEĆE GOTOVINU KAO POČASNOG GRAĐANINA: Ovaj hrvatski grad se pokajao što mu je dao priznanje!
Foto: Printscreen Happy

drama

NEĆE GOTOVINU KAO POČASNOG GRAĐANINA: Ovaj hrvatski grad se pokajao što mu je dao priznanje!

Hrvatska -

Koprivnica je od osamostaljenja Hrvatske imala deset počasnih građana. Samo jedan nikada nije dobio najviše gradsko priznanje, a to je niko drugi do general Ante Gotovina.

General Ante Gotovina je u jesen 2015. godine proglašen za počasnog građanina i trebalo je da se pojavi na svečanoj sednici povodom Dana grada 4. novembra. Predložilo ga je udruženje boraca Mladen Pavković, a prijedlog je prihvatila Vlada SDP-a sa načelnicom Vesnom Želježnjak, piše portal Danica.

"Međutim, Gotovina nikada nije prihvatio nagradu, čime je pokazao potpuno nepoštovanje prema Koprivnici i njenim stanovnicima. Osim toga, nije trebalo da dobije ovu čast jer verovatno nikada nije ni posetio Koprivnicu. Kada ju je dobio, trebalo je da ju je prihvati.

Da stvar bude bolnija za Koprivnicu, nakon što se Gotovina nije pojavio na svečanoj sednici 4. novembra 2015. godine, na kojoj je trebalo da dobije najviše gradsko priznanje, samo mesec dana kasnije lično je dobio zvanje počasnog građanina na svečanosti u Prelog.

Portal Danica javno predlaže i traži da se generalu Anti Gotovini oduzme zvanje počasnog građanina na sednici Gradskog veća, koja će u oktobru odlučivati o novim laureatima. Uz obrazloženje da je to zbog potpunog omalovažavanja Koprivnice i svih njenih stanovnika“, navodi portal.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track