PEVAČ CRKVENIH PESAMA U KAFIĆU PRETUKAO ŽENU NA SMRT: U Rijeci počelo suđenje za ubistvo koje je uznemirilo javnost
Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

istorija psihičkih problema

PEVAČ CRKVENIH PESAMA U KAFIĆU PRETUKAO ŽENU NA SMRT: U Rijeci počelo suđenje za ubistvo koje je uznemirilo javnost

Hrvatska -

Na Županijskom sudu u Rijeci danas je počelo suđenje 37-godišnjem Romanu Brnadi za ubistvo 68-godišnje žene koju je, prema optužnici, početkom februara do smrti izudarao nakon što je sa njom u kafiću razgovarao i pio piće.

Brnada, koji je u Rijeci poznat kao ulični pevač crkvenih pesama, napao je 68-godišnjakinju 6. februara u kafiću na Pavlinskom trgu, gde ju je nakon ispijanja čaja i razgovora bacio na pod i udarcima joj naneo povrede kojima je podlegla na licu mesta.

Osumnjičeni je potom pobegao i nag hodao ulicama Rijeke pre nego što se prijavio policiji.

Sudija koja presedava Sudskim većem rekla je da je Brnada, bio neuračunjiv u vreme ubistva ali da je sada sposoban za raspravu. Osumnjičeni je odabrao ćutanje kao obranu, a na prvom ročištu konobar je posvedočio da je sa žrtvom pio čaj i razgovarao, ali mu se naglo promenilo raspoloženje kad je trebalo platiti račun.

Svedok je ispričao da je Brnada tada iz čista mira napao ženu, ali su on i dvojica prijatelja uspeli da ih razdvoje. Svedok je dodao da je potom izašao napolje da bi pozvao policiju, dok je njegov prijatelj ostao unutra kad je Brnada ponovno napao ženu, srušio je i počeo da je udara.

Osumnjičeni je pre ubistva u više navrata lečen u psihijatrijskim ustanovama, rečeno je na ročištu.

Veštakinje iz područja psihijatrije i psihologije ocenile su da je tokom izvršenja zločina bio neuračunjiv i zaključile da je nužno njegovo lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Brnada koji je od ranije poznavao žrtvu rekao je nakon čitanja optužnice da ga grozi to što čuje, što je učinio u stanju besvesti i da bi on da ćuti.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track