PREVRNUTI KAMIONI I AUTOMOBILI, SRUŠENI KROVOVI KUĆA: Nevreme poharalo deo Hrvatske, za danas najavljene nove oluje (FOTO, VIDEO)
Foto: Printskrin/Facebook

horor

PREVRNUTI KAMIONI I AUTOMOBILI, SRUŠENI KROVOVI KUĆA: Nevreme poharalo deo Hrvatske, za danas najavljene nove oluje (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Evropski sistem upozorenja na oluje, Estofex, izdao je drugi stepen upozorenja za područje severnog i južnog Jadrana, dok je za ostatak Hrvatske na snazi upozorenje prvog stepena.

Nestabilno vreme, kiša i snažan vetar neće ni danas zaobići Hrvatsku.

Meteoalarm je nakon jučerašnjeg nevremena i danas uključen za celu zemlju. Predviđeno je narandžasto upozorenje za Gorski kotar, Liku i obalu dok je za ostatak zemlje žuto upozorenje.

Predviđaju se obilne padavine, jak vetar i grad.

- U petak će u Slavoniji, Baranji i Sremu prevladavati oblačno sa povremenom kišom, ponegde praćenom i grmljavinom. Lokalno bi moglo da padne i više od 30 litara po kvadratnom metru u kratkom vremenskom periodu. Sunčanih intervala biće malo. Povremeno će duvati umeren severni i severoistočni vetar. Temperatura vazduha biće od 16 do 21 stepen, saopštio je HRT.

Podsetimo, olujno nevreme juče je napravilo veliku štetu u četiri županije.

Najviše problema zabeleženo je u Čazmi gde su orkanski vetrovi rušili kamione, čupali stabla iz zemlje i oštetili kuće.

-Neviđeno nevreme pogodilo je Čazmu i situacija je zaista katastrofalna. Prevrnuti kamioni i automobili, srušeni krovovi kuća i gotovo da nema kuće koja nije oštećena. Odmah smo kontaktirali Upravu civilne zaštite, a sve službe su na terenu i sa svima smo u stalnom kontaktu. Koliko znam, civilnih žrtava nema i to je najvažnije. Materijalna šteta je zaista ogromna. Kako saznajemo, struje neće biti najmanje dva dana. Još uvek obilazimo teren i gledamo kome možemo da pomognemo. Treba nam najlon, cerada, a ni vreme nam ne ide na ruku. Po svemu sudeći, čeka nas neprospavana noć, rekao je za MojPortal.hr župan Marko Marušić i dodao da su kontaktirali Vladu, ali i sve centrale.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track