Najnovije vesti

NOVA ITALIJANSKA PREMIJERKA SVOJATA ISTRU I DALMACIJU I NE VOLI TITA: Odgovoran je za pokolj Italijana!
Foto: EPA/Claudio Peri, Profimedia

istorija

NOVA ITALIJANSKA PREMIJERKA SVOJATA ISTRU I DALMACIJU I NE VOLI TITA: Odgovoran je za pokolj Italijana!

Hrvatska
11:53h

Italija dobija najdesniju vladu još od Benita Musolinija budući da prvi rezultati pokazuju da je većinu dobio desni blok na čelu sa Braćom Italije, strankom koju vodi Đorđa Meloni.

Hrvatski mediji bruje o tome da je Đorđa Meloni u prošlosti hvalila Musolinija i govorila da Dalmacija i Istra treba da se vrate Italiji.

"Benito Musolini je bio dobar političar jer sve što je radio, radio je za Italiju", rekla je jednom prilikom. Kasnije je priznala da je diktator napravio i neke "greške".

Pisala je da Istra i Dalmacija moraju biti vraćene Italiji. "Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povratka imovine esulima. Da ne govorim o povratku, direktno, Istre i Dalmacije", napisala je jednom prilikom u komentarima.

Ranije ove godine objavila je status o Titu. U objavi iz februara je navela da je apsurdno da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana.

"Braća Italije već su odavno predstavila predlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti. Žrtve i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Italijanske Republike maršalu Titu", napisala je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja