DEVOJKU UJEO POSKOK U HRVATSKOJ: Htela da snimi kako mazi otrovnicu, a onda je napravila još VEĆU GREŠKU (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

BIZARNO

DEVOJKU UJEO POSKOK U HRVATSKOJ: Htela da snimi kako mazi otrovnicu, a onda je napravila još VEĆU GREŠKU (VIDEO)

Hrvatska -

Sedeća priča sigurno spada u one s predznakom "verovali ili ne". Bizarna je da bizarnija ne može biti, dogodila se na Biokovu pre četiri godine, a glavnu ulogu su imale jedna mlađa Holanđanka i jedan poskok.

Dakle, devojka u dobi između 25 i 30 godina, i njen partner, šetali su Biokovom kako bi se upoznali s florom i faunom te dalmatinske planine, dok nisu došli do jedne stene ispod koje je bio "poskokić". Videvši "slatku zmijicu", devojka je želela s njom da se bolje upozna pa je odlučila da je pomazi, a njen partner je to još i snimao.

No, poskok nije imao razumevanja za tu nežnost i ugrizao ju je za srednji prst desne ruke. Uvidevši da nešto nije kako treba, odmah su pozvali pomoć i vozilo Hitne pomoći iz Makarske se hitno zaputilo prema mestu događaja.

Suprug ili dečko te mlade žene bio je priseban i njihovim automobilom je krenuo prema podnožju Biokova, gde su se sreli sa ekipom Hitne pomoći.

Tokom vožnje do Splita ta je ruka, odnosno podlaktica, već bila podosta otekla i dolaskom u KBC Split devojka je odmah dobila antivepirin serum, koji se obvezno daje pri ovakvim ugrizima poskoka.

Da bi stvar bila još bizarnija ponovo se pobrinula sama devojka, koja je sama sebi sisala otrov koji je pustila zmija, i na taj način samo pospešila unos otrova u telo. To se ni u kom slučaju ne sme činiti jer ako takva osoba, koju ugrize poskok, ima kvaran zub, stvar se može još dramatičnije pogoršati jer se otrov može brže uvući u telo.

Devojka je nekoliko dana boravila na Infektologiji u i pošto joj se stanje poboljšalo, puštena je na kućnu negu.

(Kurir.rs/Slobodna dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track