BORBENI AVIONI AMERIČKE MORNARICE IZNAD DUBROVNIKA: Digla se uzbuna, šta oni rade noću! Zagreb dao detaljan odgovor
Foto: Shutterstock

snabdevanje

BORBENI AVIONI AMERIČKE MORNARICE IZNAD DUBROVNIKA: Digla se uzbuna, šta oni rade noću! Zagreb dao detaljan odgovor

Hrvatska -

Nakon što je u ponedjeljak u večerjim satima više vojnih aviona preletelo iznad Dubrovnika, iz Ministarstva odbrane Hrvatske poslali su informacije o tome šta se dogodilo, pošto su skoro svi tamošnji mediji od oznakom HITNO javili da je viđeno nad Dubrovnikom 8 američkih vojnih aviona.

"Američki nosač aviona George H.W. Bush sprovodi redovne aktivnosti u Sredozemnom moru. Naime, u sklopu obuke u ponedjeljak 24. oktobra 2022. godine tokom večeri, na Aerodrom Dubrovnik sletelo je 8 aviona F-18 radi popune gorivom.

Napominjemo kako su ovakve posete savezničkih lovačkih aviona uobičajene u NATO savezu, a osobito u područjima u kojima aktivnosti provode vazduhoplovne snage i lovački avioni američkog mornaričkog vazduhoplovostva (US Navy) i marinskog korpusa (US Marine Corps).

Poseat i snabdevanje gorivom provode se državama članica Saveza u kojima se time najmanje ometa civilni vazdušni saobraćaj i koji imaju potrebnu infrastrukturu te sposobnosti potrebne savezničkom vazduhoplovstvu", javljaju iz MORH-a.

Kurir.rs/Dubrovački vijesnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track