OTAC MONSTRUM IZNENADA IZVADIO ŽILET I POČEO DA SEČE VRAT I VENE: Detalji samoubistva Kopica u zatvoru ČUVARIMA POZLILO OD PRIZORA
Foto: Instagram

užas

OTAC MONSTRUM IZNENADA IZVADIO ŽILET I POČEO DA SEČE VRAT I VENE: Detalji samoubistva Kopica u zatvoru ČUVARIMA POZLILO OD PRIZORA

Hrvatska -

Otac monstrum Harald Kopic (57), koji je ubio troje svoje dece, presudio je sebi u dvorištu zatvora u Lepoglavi uprkos tome što je trebalo da bude pod stalnim nadzorom.

U trenutku kada je ostao sam, nakon šetnje sa nekim od zatvorenika koji služe kazne za ratne zločine, uglavnom starijih osoba, izvadio je žilet iz BIC brijača i duboko prerezao vratnu arteriju i vene na rukama i nogama.

Odmah je pao jer je iznenada počeo da gubi krv. Pritrčali su čuvari koji su pokušali da mu zaustave krvarenje, a pozvana je i Hitna pomoć iz Ivanca koja je stigla do KPZ Lepoglava, međutim, Halard Kopic je iskrvario u sanitetu.

Ministarstvo pravde saopštilo je u utorak uveče da je osuđenik (57) počinio samoubistvo i da će Uprava za zatvorski sistem izvršiti vanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

otac, otac ubio troje dece, Zagreb, otac ubio troje dece u Zagrebu, ugušio troje dece, Mlinovi, Harald Kopic
foto: Facebook Printscreen

- Bojim se da bi sada odgovornost mogla da pređe na pravosudnog policajca. Upozoravamo na nedostatak pravosudnih policajaca i to posebno u Lepoglavi. Kopic je bio razdvojen sa zatvorenicima koji ranije nisu pravili probleme. Nije se bavio poslom i iskoristio je najpovoljniji trenutak s obzirom na to da je najavio da će počiniti samoubistvo - rekao je predsednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske Armin Tatarević.

Scena je bila stresna i za zatvorske čuvare koji su Kopicu brzo pritrčali u pomoć, međutim, dvorište je prostrano, nije pod video-nadzorom, a u to vreme ceo prostor je nadgledao samo jedan čuvar. Kopic je iskoristio trenutak koji mu se činio najzgodnijim. Brijači za jednokratnu upotrebu koje koriste zatvorenici mogu biti pogodni za nanošenje povreda posebno kad se plastika zagreje i izvadi žilet.

Pretio samoubistvom

Ubiću se prvom prilikom. Ovde sam stalno pod prismotrom.

Ovako je govorio otac monstrum koji je 24. septembra 2021. osuđen na maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje dece u iznajmljenom stanu u zagrebačkim Mlinima. Nakon ubistva četvorogodišnjeg dečaka i sedmogodišnjih blizanaca digao je ruku i na sebe. U trenutku zločina majka ubijene dece nije bila u Zagrebu, a deca su vikend provela kod oca.

Tražio je prevremeni odlazak na izdržavanje kazne u Lepoglavu, ali je neko procenio da ga ipak treba pomno pratiti upravo zbog mogućnosti da izvrši samoubistvo.

Pokazao sebičnost

Stručnjaci navode da se može pretpostaviti da Harald Kopic više nije bio spreman da živi pod teretom zločina koji je počinio na štetu sopstvene dece. Trebalo je da ode u krevet i da se budi sa tim narednih 49 godina.

Samoubilački ishod je verovatno rezultat interakcije više faktora - određenih mentalnih poremećaja, gubitka i nedostatka društvene podrške i teškog narcističkog poremećaja ličnosti. Izolovan ne samo od spoljašnjeg sveta, već i neprihvaćen od ostalih zatvorenika i dezintegrisan u toj zajednici, Kopic je još jednom pokazao svoj egoizam.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track