DETETU I BIVŠOJ ŽENI DAO 8.000 DINARA ZA SLADOLED PA ZAVRŠIO NA SUDU: Osuđen na uslovnu robiju, evo šta se desilo
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Ilustracija

prišao im na plaži

DETETU I BIVŠOJ ŽENI DAO 8.000 DINARA ZA SLADOLED PA ZAVRŠIO NA SUDU: Osuđen na uslovnu robiju, evo šta se desilo

Hrvatska -

Otac (42) iz Hrvatske osuđen je jer je na plaži prišao bivšoj supruzi (30) i njihovom detetu (6) i ostavio im 500 kuna (oko 7.800 dinara) za sladoled.

Prekršajni sudija osudio ga je na 60 dana uslovnog zatvora, a dobio je i “zaštitnu meru zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ispod 50 metara, gde god bila na teritoriji Hrvatske, u trajanju od 12 meseci, osim pred državnim telima za potrebe eventualnog postupka”, piše Danica.hr.

Prema presudi, otac je u avgustu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gde je bila s njihovim zajedničkim detetom, i dao joj 500 kuna rekavši da je to za decu, za sladoled”.

Međutim, muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu meru zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici na udaljenosti od 50 metara, a koja mera mu je izrečena pravosnažnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Zato je osuđen na 60 dana zatvora a izrečena mu je nova zaštitna mera zabrane približavanja, opet na godinu dana, pod pretnjom novčane kazne ili hapšenja i pritvaranja.

Presuda je napravosnažna i na nju se može žaliti.

(Kurir.rs/Danica.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track