HRVATSKI FUNKCIONERI SOLIDARISALI SE SA POLJSKOM I PORUČILI: Situacija je neuporediva s padom drona u Zagrebu
Foto: AP Evgeniy Maloletka, AP Michal Dyjuk, EPA Wojtek Jargilo

Podrška sa markovog trga

HRVATSKI FUNKCIONERI SOLIDARISALI SE SA POLJSKOM I PORUČILI: Situacija je neuporediva s padom drona u Zagrebu

Hrvatska -

Hrvatski zvaničnici izrazili su danas solidarnost s poljskim narodom zbog pada projektila na teritoriji Poljske u blizini granice sa Ukrajinom pri čemu su poginule dve osobe, uz ocenu da je ta situacija neuporediva s padom drona u Zagrebu.

"Izražavamo zabrinutost zbog jučerašnje eksplozije u Poljskoj i izražavamo solidarnost s poljskim narodom i upućujemo saučešće vlastima i porodicama poginulih", rekao je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović novinarima u Zagrebu.

On je kazao da je Hrvatska u kontaktu sa saveznicima u NATO i da prati situaciju, ocenivši da je važno da se prikupe sve relevantne informacije i završi istraga.

"Ovaj događaj sigurno da ima sigurnosne implikacije i zahteva jedinstven pristup saveznika koji će nastaviti da pružaju podršku Ukrajini i njenom narodu", istakao je Božinović.

On je ocenio da su to sve negativni aspekti ruske invazije na Ukrajinu.

Upitan je li utvrđeno šta je bilo s dronom koji je u martu ove godine pao u Zagrebu, Božinović je odgovorio da je javnost informisana o svemu šta je dosad utvrđeno, a da on "nije adresa koja može javno da iznosi neke nove činjenice".

"Ukoliko ih bude i kad procene oni koji vode to istraživanje, onda će upoznati javnost", zaključio je Božinović.

Ministar odbrane Mario Banožić takođe je u izjavi novinarima izrazio solidarnost s poljskim narodom i ocenio da treba dobro proceniti situaciju i završiti istragu.

Na pitanje je li NATO trebalo odlučnije da reaguje kada je pao dron u Zagrebu, on je odgovorio da su po njemu te situacije "neuporedive".

"Vidimo koliko se toga promenilo od pada drona u Zagrebu i kako se u političkom smislu uozbiljila situacija", dodao je Banožić.

On je ocenio da tada "mnogi nisu bili svesni šta se događa u Ukrajini".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track