SNAŽNO NEVREME U ISTRI: Na rivi u Puli automobili okruženi vodom, potopljeni Rovinj i Cres, voda ušla u kafiće i restorane
Foto: Printscreen Facebook

kijamet

SNAŽNO NEVREME U ISTRI: Na rivi u Puli automobili okruženi vodom, potopljeni Rovinj i Cres, voda ušla u kafiće i restorane

Hrvatska -

Obilni pljusak koji od utorka ujutro pada u Puli već ima prve posledice. Riva je već poplavljena, a ni plima nije povoljna, zbog čega se more izliva na obalu, piše Glas Istre.

Saobraćaj je prilično otežan i svakako se preporučuje maksimalan oprez. Vidljivost je smanjena, automobili lako proklizavaju i teško se zaustavljaju.

IstraIn piše da je visoka razina mora poplavila centar Rovinja, a problema ima i u Poreču. U Rovinju je more poplavilo gradski trg i rivu, zbog čega je saobraćaj na rovinjskoj rivi zabranjen za sva vozila.

Voda je dospela i u neke kafiće i restorane, ali kako su saznali od komandanta JVP Rovinj Evilijana Gašpića, pozive za pomoć u eventualnom ispumpavanju još nisu dobili.

Jutros je potopljen i Cres.

Ovakvo vreme bi, prema prognozi, trebalo da se zadrži veći deo dana. Najviše padavina očekuje se u jutarnjim satima, ali bi kasnije trebalo da bude manje. Za sredu, na sreću, u prognozi nema kiše, ili će je biti vrlo malo.

A olujni jugo na Jadranu, najavljeno kao najjače ove godine, već pravi velike probleme na moru, a u kombinaciji sa kišom i na kopnu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, čak 14 trajektnih i katamaranskih linija trenutno je obustavljeno ili je već ukinuto, pa su neka ostrva poput Visa, Lastova i manjih ostrva u zadarskom i šibenskom području odsječena od kopna.

Olujni vetar stvara probleme na putevima, posebno na deonicama na kojima bi se u ovom delu godine očekivalo otežano saobraćaj zbog obilnih snežnih nanosa ili u "najboljem slučaju" - bure.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track