PIJANI VOZAČ (28) PRISTAO DA SE ALKOTESTIRA, ALI ODBIO NA DROGE: Drama u Puli, platiće kaznu veću od 3.500 EVRA
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

PIJANI VOZAČ (28) PRISTAO DA SE ALKOTESTIRA, ALI ODBIO NA DROGE: Drama u Puli, platiće kaznu veću od 3.500 EVRA

Hrvatska -

Pulski policajci su u subotu oko 3.25 sati u Puli zaustavili automobil BMW pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji muškarac.

Odmah nakon što su ga zaustavili, 28-godišnjak je počeo da vređa policijske službenike, javlja Policijska uprava istarska, piše Index.

Alkotestiranjem je kod 28-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1.24 promila, dok je testiranje na droge odbio. Muškarac je uhapšen i smešten u posebne prostorije policije.

Takođe, tokom kontrole policijski službenici su kod muškarca pronašli 0.8 grama mešavine duvana i marihuane kao i teleskopsku palicu, čije posedovanje i držanje nije dozvoljeno.

Vozač je priveden na nadležni sud zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na ulicama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sankcionisan je i zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga i Zakona o nabavi i posedovanju oružja s ukupnom novčanom kaznom od 26.768 kuna (oko 3.500 evra), te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima kategorije B u trajanju od tri meseca.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track